Club YLA blijft maar winnen in de Scooore Super League

PHOTONEWS 10881228 067
PHOTONEWS 10881228 067 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Er staat dit seizoen vooralsnog geen maat op Club YLA. De dames blijven maar winnen. Na Standard Fémina, Woluwe en Anderlecht moest zaterdagmiddag ook Zulte-Waregem eraan geloven. Daardoor gaat Club YLA nu alleen aan kop in de Scooore Super League.

En wie had dat vorig seizoen durven denken? Club YLA zelf waarschijnlijk niet. De ploeg beleefde onder toenmalig trainer Leo Van der Elst een teleurstellende tweede seizoenshelft, waarin op 28 februari voor het laatst werd gewonnen. In de play-offs hield Club YLA kampioen Anderlecht weliswaar knap op een 2-2 gelijkspel, maar daar was eigenlijk ook alles mee gezegd. Dit seizoen moest het anders én beter. Die boodschap heeft de ploeg van Dennis Moerman, die het stokje overnam van Van der Elst, begrepen.

De dames zijn namelijk nog altijd ongeslagen. De eerste vier wedstrijden in de Scooore Super League leverden allemaal een overwinning op. Vorige week werd ook landskampioen Anderlecht verslagen, dat gaf uiteraard een enorme boost. Met vertrouwen begon Club YLA zaterdagmiddag dan ook aan de uitwedstrijd tegen Zulte-Waregem. Essevee was na drie duels ook nog zonder puntenverlies, maar in de rechtstreekse strijd om de eerste plek werd al in de eerste helft duidelijk dat Club YLA momenteel een stuk verder is.

Bij rust stond het namelijk al 0-2 voor de bezoekers. Celien Guns en Esther Buabadi bezorgen Club YLA een comfortabele voorsprong. De ploeg van Moerman trok de lijn uit de eerste helft moeiteloos door na rust, want na een paar minuten spelen in de tweede helft was het al 0-3. Isabelle Iliano deelde al vroeg de genadeklap uit aan Zulte-Waregem. Gescoord werd er vervolgens niet meer. Zodoende won Club YLA met ruime cijfers en gaat het met twaalf op twaalf alleen aan kop.