Club YLA boekt na gelijkspel mooie zege op Woluwe

Club YLA-trainer Leo Van Der Elst
Club YLA-trainer Leo Van Der Elst Foto: © Davy Rietbergen/Cor Vos/Photo News

Na de 4-0 nederlaag op bezoek bij KRC Genk op de laatste speeldag voor de winterstop, was Club YLA erop gebrand om in het nieuwe jaar uit de startblokken te schieten. De hervatting tegen Woluwe mondde echter uit in een teleurstelling. Zaterdagmiddag stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. Op eigen terrein werd de ontmoeting wél een succes voor de dames van Club Brugge.

De nederlaag tegen Genk kwam natuurlijk hard aan bij Club YLA. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft, waarin de dames mooie zeges boekten op Gent en Aalst, maar ook pijnlijk verloren van Anderlecht en Oud-Heverlee, wilden ze 2020 wel goed afsluiten. Het laatste duel tegen Genk eindigde echter dus in een flinke teleurstelling. Club YLA moest even geduld hebben voordat ze die van zich af konden spelen. In tegenstelling tot de heren kregen de dames immers wel even de tijd om zich op te laden voor de tweede seizoenshelft.

Daar kwam bij de hervatting tegen Woluwe echter nog weinig van terecht. Het duel eindigde in een teleurstellend gelijkspel. Gelukkig voor Club YLA kreeg het zaterdagmiddag al de kans om dat recht te zetten. Daar slaagde de ploeg van Leo Van Der Elst met verve in. Dankzij twee doelpunten van Celien Guns en één van sterspeelster Marie Minnaert, zegevierde Club YLA met 3-0. Daardoor vinden Van Der Elst en co weer aansluiting met de top-drie. De dames van Club Brugge bezetten momenteel de vierde plek, met een achterstand van twee punten op AA Gent. Zaterdag 6 februari speelt YLA tegen Zulte-Waregem, de nummer acht.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1355529003340333057?s=20
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand