Club YLA boekt zuinige zege op Zulte-Waregem

Club YLA
Club YLA Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Na de teleurstellende competitiehervatting op bezoek bij Woluwe lijkt Club YLA de smaak te pakken te hebben. Vorige week zegevierde de ploeg van Leo Van der Elst al met 3-0 tegen hetzelfde Woluwe en zaterdagmiddag was de ploeg nipt te sterk voor de dames van Zulte-Waregem.

Ten opzichte van de heren hadden de dames van Club Brugge wat langer de tijd om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Dat was nodig ook. Op de laatste speeldag voor de winterstop ging Club YLA immers met 4-0 onderuit bij KRC Genk. De dames waren erop gebrand die nederlaag twee weken geleden recht te zetten op bezoek bij Woluwe, maar de hervatting eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Een week later revancheerden Van der Elst en co zich tegen hetzelfde Woluwe. YLA boekte een 3-0 zege en reisde met vertrouwen af naar Zulte-Waregem.

Club YLA had het in het eerste kwart van de wedstrijd niet makkelijk tegen Zulte-Waregem, dat voorafgaand deze speelronde elf minder punten had verzameld. Een kleine tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Wie anders dan Marie Minnaert was daar verantwoordelijk voor. De spits van YLA onderstreepte nog maar eens haar topvorm in dit seizoen. Eén minuut later was het opnieuw raak voor de dames van Club Brugge. Jody Vangheluwe bezorgde de Blauw-Zwarten een comfortabele voorsprong bij rust.

Aansluiting

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. Dat bevestigde Zulte-Waregem door een kwartier na de pauze de aansluiting te vinden. Spannend bleef het, maar de zege van Club YLA kwam gelukkig niet in gevaar. Van der Elst haar elftal trok de drie punten over de streep en komt zodoende weer op twee punten van Gent. Met zeven punten uit de drie duels kennen de Blauw-Zwarten natuurlijk een prima start van de tweede seizoenshelft. Nu is het zaak om die lijn door te trekken. In de eerste seizoenshelft ging dat met vallen en opstaan. Volgende week komt Charleroi op bezoek, de hekkensluiter. Eerder dit seizoen zegevierde YLA met 1-3. Gezien de ambities om de Play-Offs I te bereiken, mag dat natuurlijk geen problemen opleveren.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1358081019652505605?s=20

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand