Club YLA debuteert in The NEST en hoopt op publiek

PHOTONEWS 10938303 007
PHOTONEWS 10938303 007 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Waar Club Brugge nog volop strijdt om een ticket voor de Champions' play-offs, kan Club YLA zich langzaam aan gaan richten op de nacompetitie. De dames spelen nog twee competitiewedstrijden. Om te beginnen tegen KAA Gent Ladies, aanstaande zaterdag. In The NEST.

De maanden vliegen voorbij. Maar voor Club YLA zal het debuut in Jan Breydel nog voelen als de dag van gisteren. Op 21 augustus 2021 opende de ploeg van Dennis Moerman de Scooore League met een thuiswedstrijd tegen Standard Fémina. Op de eerste speeldag van de competitie meteen een fraai affiche. Dat verdiende natuurlijk een mooi podium.

En dat kreeg de ontmoeting tussen Club YLA en Standard Fémina. In het Jan Breydelstadion beleefden de Brugse dames een uitstekende competitiestart. Standard Fémina werd met een ruime nederlaag (4-1) naar huis gestuurd en dat bleek voor Club YLA de opmaat voor een geweldige serie. De dames bleven in de eerste zeven wedstrijden in de Scooore Super League zonder puntenverlies en gingen dus fier aan kop.

Maar helaas komt er aan al het moois vaak een einde. En dat gold ook voor de zegereeks van Club YLA. De ploeg van Moerman verloor van KAA Gent Ladies. De nederlaag in Oost-Vlaanderen bleek de start van een moeizame periode, waarin OH Leuven Women en RSCA Women, de nummers één en twee, steeds verder uit het zicht raakten. Maar een reden voor paniek was dat niet. Plaatsing voor play-off I was immers het doel.

De voorsprong op nummer zes bedraagt met nog slechts twee wedstrijden te gaan elf punten.

Revanche

En dat hebben de dames dankzij de zege tegen Eendracht Aalst Ladies van afgelopen zaterdag inmiddels voor elkaar gekregen. De voorsprong op nummer zes bedraagt met nog slechts twee wedstrijden te gaan elf punten. Club YLA is dus 'veilig'. Maar de dames willen natuurlijk met een zo goed mogelijk de gevoel de play-offs in. Daarvoor moeten ze nog wel even twee goede resultaten zien te behalen. Om te beginnen dus zaterdag tegen KAA Gent.

In The NEST, de thuishaven van Club NXT. Zaterdag vormt The NEST dus het toneel voor de ontmoeting tussen Club YLA en KAA Gent Ladies. De Brugse dames hebben nog wat recht te zetten na de 3-1 nederlaag in november. Daarbij kunnen ze jullie support natuurlijk goed gebruiken. De wedstrijd is toegankelijk voor publiek, maar wel op vertoon van CST. Tickets zijn voor slechts vijf euro te koop aan de kassa en de aftrap is om 14.00 uur!

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1489282586409160707?s=20&t=RnhQL5DQ2ZNMFj4h8ffxUQ

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda