Club YLA en Club NXT mogen geen misstap begaan

Terwijl Club Brugge zich voorbereidt op de uitwedstrijd tegen Zulte-Waregem van zondag, komen Club YLA en Club NXT vrijdagavond al in actie. Voor beide ploegen staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma.

Club YLA lijkt de winning mood weer te pakken te hebben. Er stond een lange tijd geen maat op de Brugse dames. Met 21 punten uit zeven wedstrijden gingen ze soeverein aan kop in de Scooore Super League. Maar na de eerste nederlaag op bezoek bij KAA Gent Ladies was de ploeg van Dennis Moerman het even kwijt. Na het verlies in West-Vlaanderen werd er ook verloren van OH Leuven, terwijl Club YLA tegen Standard Fémina genoegen moest nemen met een punt. Koploper is de ploeg van De Mil niet meer, maar de achterstand op nummer een OH Leuven Women en twee RSCA Women bedraagt respectievelijk slechts drie en twee punten.

Club YLA won haar laatste twee duels, van achtereenvolgend Woluwe en KRC Genk Ladies (in de Beker van België). De dames werkten dus met een goed gevoel toe naar de kraker tegen RSCA Women van vrijdagavond. Eerder dit seizoen was Club YLA nog met 2-1 te sterk voor de regerend kampioen. Maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. ''De wedstrijden tegen Anderlecht zijn altijd speciaal. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar we moeten vooral geloven in onze eigen kracht'', blikte captain Ellen Martens vooruit op de ontmoeting van vrijdagavond, die om 20.00 uur begint. Bij een zege op het veld van de concurrent klimt Club YLA over RSCA Women heen op de ranglijst.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1469019129885732870?s=20

Eerherstel

Ook Club NXT moet vrijdagavond aan de bak. De beloften zullen zich om twee redenen van hun beste kant willen laten zien tegen KRC Genk U21. Niet alleen omdat er afgelopen dinsdag op pijnlijke wijze werd verloren van Paris Saint-Germain U19, waardoor Club NXT zich niet als groepswinnaar wist te plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Youth League. Maar ook omdat de laatste wedstrijd in de Pro League U21 in een 2-1 nederlaag resulteerde tegen KAA Gent U21. Daardoor zag Club NXT de bovenste ploegen nog verder uitlopen. De achterstand op koploper Anderlecht U21 bedraagt momenteel zeven punten, al hebben de Brusselaars een wedstrijd meer gespeeld.

Het verschil tussen Club NXT en KRC Genk U21 bedraagt daarentegen zes punten in het voordeel van de Limburgers. De ploeg van Rik De Mil kan zich vrijdagavond dus geen nieuw puntenverlies veroorloven. De topper tussen Club NXT en KRC Genk U21 begint vrijdagavond om 19.30 uur. Jij kan er nog bij zijn om de beloften naar de overwinning te schreeuwen. Tickets aan de kassa van stadion The NEST kosten slechts vijf euro. Voor Club-abonnees is de wedstrijd zelfs gratis.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1469004800658489357?s=20
Lees meer: