Club YLA haalt uit en plaatst zich voor 1/4 finales beker

PHOTONEWS 10938303 007
PHOTONEWS 10938303 007 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Er staat dit seizoen vooralsnog geen maat op Club YLA. Niet in de competitie en ook niet in het bekertoernooi. De Brugse dames zijn na zeven competitiewedstrijden nog altijd zonder puntenverlies. In het bekertoernooi behoren ze inmiddels tot de laatste acht. Zaterdagmiddag rekende Club YLA met overtuigende cijfers af met KRC Genk Ladies B: 5-1.

Ondanks een goede start van het nieuwe kalenderjaar eindigde Club YLA in het afgelopen seizoen op een teleurstellende vijfde plaats. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen waren dan ook niet heel hooggespannen. Niet in de laatste plaats omdat Leo Van der Elst zijn stokje als hoofdtrainer van het damesteam doorgaf aan Dennis Moerman. Niet dat Moerman in de laatste jaren weinig tot niets heeft gepresteerd, maar Van der Elst was wel degene die Club YLA op de kaart had gezet. Moerman trekt de ingezette lijn echter bijna moeiteloos door. Sterker nog, hij presteert zelfs beter dan zijn voorganger.

In de competitie gaat Club YLA met 21 punten uit zeven wedstrijden fier aan kop en ook in het bekertoernooi verloopt het vooralsnog voorspoedig, al was de start tegen KRC Genk Ladies B niet goed. De bezoekers kwamen namelijk al in de tweede minuut op voorsprong. Het duurde vervolgens even voordat Club YLA de schade wist te repareren. Na 28 minuten trok Ellen Martens de stand gelijk, waarna Celien Guns haar ploeg nog voor rust een 2-1 voorsprong bezorgde. In de tweede helft was er vervolgens geen houden aan voor de ploeg uit Genk. Via twee doelpunten van - wie anders dan - Marie Minnaert liep Club YLA uit naar 4-1. Fien Broeckaert deed vervolgens nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand daarmee op 5-1.

Zo boekte Club YLA alweer haar negende overwinning van het seizoen. Dankzij de zege plaatste de ploeg van Moerman zich dus voor de kwartfinales van de Beker van België. Mogelijke tegenstanders in die ronde zijn: KRC Genk Ladies, OH Leuven Women, Zulte-Waregem, Chastre, KAA Gent Ladies B, Standard Fémina en KAA Gent Ladies of RSCA Women. Volgend weekend speelt Club YLA in de competitie een uitwedstrijd tegen KAA Gent Ladies, de huidige nummer zes van de Scooore Super League.