Club YLA heeft ook buiten de lijnen wat te vieren

De successen stapelen zich in de eerste weken van het seizoen in rap tempo op voor Club YLA. Nadat de dames in de eerste twee competitiewedstrijden al te sterk waren voor Standard Fémina en Woluwe, moest afgelopen zaterdag ook Anderlecht eraan geloven. Het blijft echter niet bij succes binnen de lijnen. Ook buiten het veld slaat Club YLA toe. De European Club Association beloont de damesploeg namelijk met de Women's Football Award.

Ondanks een sterke start, werd de tweede helft van het afgelopen seizoen eentje om snel te vergeten voor Club YLA. De dames hielden koploper en landskampioen Anderlecht weliswaar knap op een 2-2 gelijkspel, maar daar bleef het eigenlijk wel bij wat hoogtepunten betreft. Club YLA is gebrand op eerherstel en dat bleek wel in de afgelopen competitiewedstrijden. Standard Fémina werd tijdens het debuut op Jan Breydel met 4-1 verslagen en een week later moest Woluwe er met 0-2 aan geloven. Het sportieve hoogtepunt volgde echter afgelopen zaterdag, toen de Brugse dames dus met 2-1 te sterk waren voor Anderlecht.

Daardoor is de ploeg van Dennis Moerman de huidige koploper van de Scooore Super League. Het kan niet op voor Club YLA. Dinsdag volgde er dus nog meer mooi nieuws. De damesploeg wint met haar rebranding van Club Brugge Vrouwen naar Club YLA de Women's Football Award op de ECA Awards in Genève. Leo Van der Elst, Club YLA's Marketing Manager, is uiteraard heel erg trots. ''Dit is een mooie beloning voor de keuzes die we maakten. Een nieuwe naam en een eigen branding die verwijst naar ons verleden: Club YLA creëert zo een eigen identiteit voor vrouwelijke voetbalspeelsters en -fans in België'', leest het op de site van Blauw-Zwart.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1435174939301228544?s=20

Club YLA was natuurlijk niet de enige ploeg die in aanmerking kwam voor deze prijs. Ook clubs als Aberdeen, Celtic en, jawel, Anderlecht stonden op de shortlist. De award gaat dus naar Brugge. ''Ik wil dan ook de staff, de speelsters, de vrijwilligers en iedereen die elke dag alles geeft voor Club YLA heel hard bedanken!'', aldus Van der Elst, die tot dit seizoen hoofdtrainer was van de damesploeg.

Lees meer: