Club YLA kan overwinning geen mooi vervolg geven

Club YLA
Club YLA Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club YLA boekte afgelopen zaterdag een heerlijke overwinning op Standard. Vol vertrouwen werkten de dames van Club Brugge toe naar de thuiswedstrijd tegen Gent. De thuisploeg trof twee keer doel, maar dat was niet voldoende om met een positief resultaat van het veld te stappen.

Na een teleurstellend einde van de reguliere competitie, was Club YLA erop gebrand om in de play-offs een stuk beter voor de dag te komen. Op de eerste speeldag werd er echter nipt verloren van OH Leuven. Daarna ging het mis tegen Standard en Gent. De ploeg van Leo Van Der Elst wachtte inmiddels al ruim twee maanden op een overwinning. Op de vierde speeldag kwam die er bijna. Club YLA zegevierde weliswaar niet tegen Anderlecht, maar pakte wel een knap en verdiend punt.

Het resultaat tegen de koploper en inmiddels ook kampioen gaf veel vertrouwen, al kwam dat niet tot uiting op bezoek bij OH Leuven. Afgelopen weekend wél. Club YLA won met 5-2 van Standard en boekte daarmee de eerste overwinning sinds 28 februari. Vanavond hoopten de Brugse dames daar een passend vervolg aan te geven. In de thuiswedstrijd tegen Gent keken ze na 45 minuten echter tegen een 0-1 achterstand aan. Die trokken ze via Marie Minnaert gelijk, maar twee minuten later stond het alweer 1-2.

Gent kwam vlak na het uur op 1-3 en leek de drie punten daarmee in de tas te hebben. Club YLA legde zich echter niet zomaar neer bij een nederlaag en kwam met nog een kwartier te spelen terug tot 2-3. Charlotte Laridon maakte vanaf elf meter de aansluitingstreffer. Mannaert haar treffer kwam overigens ook tot stand uit een strafschop. De gelijkmaker zat er echter niet meer in voor Club YLA. Zondagmiddag sluiten de dames het seizoen af met een bezoek aan kampioen Anderlecht.