Club YLA laat werkelijk niets heel van Charleroi

PHOTONEWS 10938303 007
PHOTONEWS 10938303 007 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club YLA was er veel aan gelegen om het nieuwe jaar goed te beginnen. Maar de eerste twee wedstrijden resulteerden in twee nederlagen. Bij de derde wedstrijd na de winterstop was het wel raak. En hoe! De dames hielden niets over van Charleroi, dat met een 8-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

Club YLA kon in de eerste wedstrijd na de winterstop meteen goede zaken doen. De ploeg van Dennis Moerman had nog een wedstrijd tegoed. Als de dames die zouden winnen, kwamen ze dichter in de buurt van OH Leuven Women en RSCA Women. Maar zover kwam het niet. Club YLA verloor met 2-0 van KRC Genk Ladies en vorige week strandden de dames in de halve finale van de Beker van België.

Geen beste start van het nieuwe jaar dus voor de ploeg van Moerman. Maar zaterdag speelde ze die teleurstelling overtuigend van haar af. Op bezoek kwam Charleroi, dat eerder dit seizoen al met 0-3 werd verslagen. Op eigen veld deed Club YLA er nog een paar schepjes bovenop. Binnen tien minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg dankzij doelpunten van Celien Guns en Marie Minnaert.

Club YLA had er heel veel zin in en kwam een paar minuten na de 2-0 via een eigen doelpunt op 3-0. Bij rust stond het 5-0. Opnieuw Guns en Melanie Gerrits deden nog een duit in het zakje voor het rustsignaal. Voor Gerrits was het haar eerste doelpunt in dienst van Club YLA. Zij kwam begin deze maand over van RB Leipzig.

Gerrits haar doelpunt was zeker nog niet de laatste van de middag. Club YLA bleef maar gaan in de tweede helft en liep via treffers van Minnaert en Daisy Baudewijns uiteindelijk uit naar een 8-0 overwinning. Een geweldige middag voor de dames, die daarmee de teleurstelling van de slechte start van 2022 overtuigend van zich af speelden. Volgende week wacht een ontmoeting met Aalst, de hekkensluiter. Een nieuwe monsterzege in de maak?