Club YLA neemt pas laat afstand van de hekkensluiter

PHOTONEWS 10938303 007
PHOTONEWS 10938303 007 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club YLA heeft de verpletterende zege tegen Charleroi een goed vervolg gegeven. Hoewel op bezoek bij Eendracht Aalst Ladies een lange tijd een 1-1 stand op het scorebord stond, waren de Brugse dames uiteindelijk met 1-4 te sterk voor de hekkensluiter.

Club YLA had zich hoogstwaarschijnlijk een ander start van het jaar voorgesteld. De ploeg van Dennis Moerman ging bij de hervatting onderuit op KRC Genk Ladies en een week later volgde tegen RSCA Women uitschakeling in de halve finale van de Beker van België. Maar vorige week boekten de dames plots een spectaculaire 8-0 overwinning op Charleroi.

Ze waren er natuurlijk alles aan gelegen om die monsterzege een goed vervolg te geven. Dat moest dan gebeuren op bezoek bij Eendracht Aalst Ladies, de hekkensluiter van de Scooore Super League. Eerder dit seizoen won Club YLA nog met 5-0 van de tegenstander van zaterdagmiddag. In de tweede ontmoeting met Eendracht Aalst Ladies slaagde Club YLA er pas in laatste deel in om afstand te nemen.

De ploeg van Moerman leek in eerste instantie een eenvoudige middag tegemoet te gaan. In de tiende minuut opende ze namelijk de score via Daisy Baudewijns. Club YLA slaagde er echter niet in om al voor rust afstand te nemen van de thuisploeg. Integendeel zelfs. Eendracht Aalst Ladies kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Een domper voor de bezoekers, die zich in de tweede helft een lange tijd stukliepen op de thuisploeg.

Opluchting

Het duurde tot de 69ste minuut voordat Club YLA opnieuw op voorsprong kwam. Marie Minnaert, wie anders, zorgde voor blijdschap en vooral opluchting bij de Brugse dames, die vervolgens wél afstand namen van Eendracht Aalst Ladies. Celien Guns werkte een paar minuten na de 1-2 een voorzet binnen voor de 1-3 en drie minuten later gooide Esther Buabadi het duel in het slot.

Buabadi bepaalde eindstand daarmee op 1-4. Zo zette Club YLA uiteindelijk toch nog een mooie score neer. Een belangrijke ook, want het ticket voor de Champions' play-offs is nu definitief binnen. Volgende week neemt de ploeg van Moerman het op tegen KAA Gent Ladies.