Club YLA stelt teleur bij competitiehervatting in Genk

PHOTONEWS 10938303 017
PHOTONEWS 10938303 017 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club YLA was er veel aan gelegen om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen. Maar het bezoek aan KRC Genk Ladies werd er een om snel te vergeten.

De ontmoeting in Limburg had eigenlijk nog vóór de jaarwisseling gespeeld moeten worden. Maar de scheidsrechter van dienst trok toen een streep door het duel omdat het veld in zijn ogen niet bespeelbaar was. Zaterdagmiddag waagden KRC Genk Ladies en Club YLA een nieuwe poging.

De ploeg van Dennis Moerman reisde af naar Limburg in de wetenschap dat ze bij een overwinning uitstekende zaken kon doen. Ze zou dan op twee punten komen van nummer twee RSCA Women. Maar zover kwam het niet. Nadat de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg nog via de paal in de handen van doelvrouw Femke Schamp belandde, was de tweede op slag voor rust wel raak: 1-0.

Club YLA moest dus achtervolgen in de tweede helft. Maar in de buurt van de gelijkmaker kwamen de Brugse dames eigenlijk geen moment. Aan de andere kant was het wel opnieuw raak. Acht minuten voor tijd maakte KRC Genk Ladies er 2-0 van, tevens de eindstand. Zodoende beleefden Moerman en co een teleurstellend begin van het nieuwe jaar.

De achterstand op koploper OH Leuven Women en nummer twee RSCA Women blijft respectievelijk negen en vijf punten. Volgend weekend speelt Club YLA de halve finale van de Beker van België. De Brugse dames wachten een loodzware klus. RSCA Women is dan namelijk de tegenstander.