Club YLA wervelt op eigen veld voorbij Standard

Club YLA tijdens een training voorafgaand aan de competitiestart
Club YLA tijdens een training voorafgaand aan de competitiestart Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het heeft ruim twee maanden geduurd, maar club YLA heeft eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. De dames revancheerden zich op eigen veld van de 3-0 nederlaag tegen OH Leuven. Standard, dat dit seizoen al drie keer te sterk was voor Club YLA, werd met ruime cijfers aan de kant gezet.

De dames van Club Brugge beleefden een niet al te beste aanloop naar de play-offs. Ze schoten met tien punten uit de eerste vier duels na de winterstop weliswaar uit de startblokken, maar gingen in de laatste vier duels van de reguliere competitie onderuit. Heel veel gevolgen voor het restant van het seizoen had die slechte reeks niet, want Club YLA was al zeker van deelname aan Play-Off I.

Die ging echter niet al te best van start voor de ploeg van Leo Van Der Elst. Ze moest in de eerste drie duels haar meerdere erkennen in achtereenvolgend OH Leuven, Standard en Gent. Op de vierde speeldag pakte Club YLA eindelijk een punt. Een knap punt, want Van Der Elst en co hielden koploper en inmiddels ook kampioen Anderlecht knap op 2-2. Dat gelijkspel kreeg helaas geen passend vervolg. Club YLA verloor van de week met ruime cijfers op OH Leuven.

Club YLA dendert over Standard heen

Heel hard leek die nederlaag echter niet binnen te komen. Club YLA hield vanmiddag namelijk flink huis tegen Standard. Charlotte Laridon bezorgde haar ploeg nog binnen de tien minuten een 1-0 voorsprong. Marie Minnaert verdubbelde die vanaf de stip, alvorens Jody Vangheluwe er na dertig minuten ook nog eens 3-0 van maakte. Club YLA denderde over de ploeg uit Luik heen, die blij was dat ze na 45 minuten even naar adem kon happen.

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1393580597583486986?s=20

Na de pauze haalde Club YLA de voet een klein beetje van de rem. Dat resulteerde na tien minuten spelen in de 3-1. Twee minuten later was het echter alweer raak voor de thuisploeg. Laridon maakte haar tweede van de middag. De bezoekers waren echter nog niet knock-out geslagen, want ze maakten er na het uur 4-2 van. Werd het dan toch nog spannend? Nee, gelukkig niet. Minnaert maakte er met nog een kleine twintig minuten spelen namelijk 5-2 van. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand