Clubs zien Brugge als kampioen: "We zullen tijd nodig hebben"

Vincent Mannaert
Vincent Mannaert Foto: © Orange Pictures

De clubs uit de Belgische hoogste voetbalklasse zijn door Humo ondervraagd betreffende de verwachtingen voor het nieuwe seizoen. Club Brugge wordt door bijna iedereen gezien als gedoodverfde kampioen.

Van de vijftien clubs die mee wilden doen aan de voorspellingen denken er 13 dat Club Brugge zich na dit seizoen weer als kampioen mag laten kronen. Één maal wordt Racing Genk genoemd als kampioen en één club wil geen voorspelling wat betreft de kampioen doen. Vincent Mannaert, de algemeen manager van Club Bruge geeft aan dat een nieuwe titel erg bijzonder zal zijn.

"Vergeet ook niet dat we de laatste twee keer weinig overschot hadden", zo begint Mannaert. "Telkens heeft het tot de voorlaatste speeldag geduurd voor de buit binnen was. Bovendien is het goed mogelijk dat we tegen het einde van deze transferperiode afscheid hebben moeten nemen van sterkhouders Charles De Ketelaere (interview was voor definitief vertrek), Noa Lang en Ruud Vormer – die laatste is toch hét symbool van ons succes van de voorbije jaren. We hebben veel nieuwe spelers en een nieuwe staf. We zullen tijd nodig hebben om op kruissnelheid te komen."

Of de titel van afgelopen seizoen te danken is aan de trainerswissel, zoals Mignolet stelde, wil Mannaert niet zeggen. "Zo scherp als Simon wil ik het niet stellen. Ik heb wel vastgesteld dat de komst van Schreuder een verfrissend effect heeft gehad op de groep. Dat heeft niets te maken met iemands kwaliteiten of gebreken, maar alles met het ontstaan van een nieuwe dynamiek. Philippe heeft tweeënhalf jaar met dezelfde spelersgroep gewerkt. Dat is lang."

Voorspellingen clubs:

Kampioen:
1. Club Brugge (13)
2. Racing Genk (1)
3. Geen antwoord (1)

Beste zomertransfer:
1. Toby Alderweireld (Antwerp) (5)
2. Casper Nielsen (Club Brugge) (3)
3. Hugo Cuypers (AA Gent) en Sebastiano Esposito (Anderlecht) (2)
4. Simon Adingra (Union), Fábio Silva (Anderlecht) en Nicolas Rommens (Zulte Waregem) (1)

Wie degradeert:
1. Seraing (6)
2. Zulte Waregem, Eupen (1)
3. Geen antwoord (7)

Wie wordt Topschutter:
1. Vincent Janssen (Antwerp) (5)
2. Tarik Tissoudali (AA Gent) (3)
3. Hans Vanaken (Club Brugge), Sebastiano Esposito (Anderlecht), Cyriel Dessers (Racing Genk), Paul Onuachu (Racing Genk), Michael Frey (Antwerp), Cyle Larin (Club Brugge) en Ayase Ueda (Cercle Brugge) (1)

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand