Concurrenten tegenover elkaar: profiteert Club nu wél?

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/opvallend-vormer-staat-open-voor-plan-b-zulte-waregem/

Het had een heel mooi weekje kunnen worden voor Club Brugge. In de aanloop naar de topper tegen Union beet Antwerp FC zich stuk op STVV, terwijl Anderlecht onderuit ging tegen Cercle. Maar Blauw-Zwart liep door het gelijkspel tegen Union slechts één punt uit op zijn achtervolgers. Dit weekend staan de concurrenten tegenover elkaar. Weet de ploeg van Alfred Schreuder nu wel te profiteren?

De druk stond er in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Union flink op bij Club Brugge. Dat had de regerend landskampioen aan zichzelf te danken. Ze kwam afgelopen zondag op Standard immers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor werd de achterstand op Union liefst negen punten. Dat hadden er donderdagavond zomaar nog meer kunnen worden.

Union-spitsen Dante Vanzeir en Deniz Undav, dit seizoen al goed voor respectievelijk dertien en achttien doelpunten, slaagden er echter niet in om een van de vele kansen te benutten. Waar Vanzeir en Undav normaliter met scherp schieten, stuitten ze donderdagavond telkens op Simon Mignolet. Club heeft grotendeels aan de doelman te danken dat Union in Jan Breydel niet een serieuze voorschot nam op de landstitel.

Het verschil tussen Club en Union blijft negen punten in het voordeel van de ploeg uit Brussel. Dat is nog steeds veel. Maar wel te overzien. Zeker omdat er nog tien wedstrijden in de reguliere competitie gespeeld moeten worden, de punten daarna worden gehalveerd en er ook nog play-offs op het programma staan. Uitgeschakeld voor de landstitel is Club dus zeker nog niet. Maar nog meer puntenverlies kan de ploeg van Schreuder zich echt niet veroorloven.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1486825091509989376?s=20&t=D9HQiRUdtSA8ooeeO61SEw

Belangrijke speeldag

Hoewel er dus nog tien wedstrijden te gaan zijn in de reguliere competitie, zal er dit weekend meer duidelijk worden over de invulling van de Champions' play-offs. Er staat namelijk opnieuw een belangrijke speeldag op het programma. Waar Club zondagavond op bezoek gaat bij KV Kortrijk, staan eerder op de dag Union en Anderlecht én KAA Gent en Antwerp FC tegenover elkaar.

Wordt het inlopen op Union? Of toch uitlopen op de achtervolgers? Club zal natuurlijk zelf moeten winnen van KV Kortrijk - dat belooft al lastig genoeg te worden. Maar de ploeg van Schreuder krijgt mogelijk een nieuwe kans om een grote stap richting deelname aan de Champions' play-offs te zetten. Het mag toch niet gebeuren dat ze óók deze kans laat liggen...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand