Corona of niet: supporters blijven Club hondstrouw

Het Jan Breydel van Club Brugge
Het Jan Breydel van Club Brugge Foto: © Florian Van Eenoo Photo News

Het seizoen 2020/2021 zit erop. Althans, voor Club Brugge. Vrijdagavond begint het Europees Kampioenschap. Naast Simon Mignolet en Hans Vanaken zijn ook Eduard Sobol en Michael Krmencik actief op de eindronde. Omdat het nog wel even duurt voordat Club Brugge weer in actie komt, hebben we alle tijd om terug te blikken op de afgelopen maanden. Hoewel het coronavirus ervoor zorgde dat de supporters slechts bij een aantal thuiswedstrijden aanwezig mochten zijn, bleven ze hondstrouw aan de landskampioen. Dat bleek ook in de afgelopen dagen.

In de aanloop naar het afgelopen seizoen was het niet alleen de vraag hoe de competitie eruit zou komen te zien, maar ook of er bij de start weer supporters aanwezig mochten zijn. Bij de bekerfinale én de eerste vier competitiewedstrijden was dat nog niet het geval. De blauwzwarte achterban werd duidelijk gemist door de equipe van Philippe Clement. Zo verloor ze de bekerfinale en veroverde ze in de eerste drie competitiewedstrijden slechts drie punten. In de thuiswedstrijden tegen Waasland-Beveren, Cercle en Anderlecht mocht Jan Breydel weer supporters verwelkomen. Toeval of niet, alle drie de wedstrijden resulteerden in een zege.

Teken van leven

Na de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (3-0 winst) was het echter gedaan met de pret. De coronabesmettingen namen in rap tempo toe. In Brussel zag men zich genoodzaakt om de maatregelen opnieuw aan te scherpen. Dat had onder meer tot gevolg dat er geen supporters meer mochten afreizen naar de Belgische stadions. Een hard gelag voor Club Brugge, en natuurlijk de andere ploegen. De achterban gaf in de afgelopen maanden echter vaak genoeg een teken van leven. Dat begon in februari, toen Stamnummer 3 Bart Verhaeghe tijdens de bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel in het zonnetje zette. Verhaeghe vierde zijn tienjarig jubileum als voorzitter van Blauw-Zwart en dat mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

https://twitter.com/stamnummer3/status/1357024240441122816?s=20

Voorafgaand aan de Champions' play-offs deed de Pro League nog een ultieme poging om de stadions weer open te gooien, maar dat mocht niet baten. Ook in de nacompetitie bleven de tribunes leeg, alhoewel er op de laatste speeldag nog zo'n 350 man op Jan Breydel aanwezig was. Club Brugge verkeerde in de laatste weken van het seizoen niet in al te beste vorm. Dat was voor de achterban reden om haar helden nog maar eens een hart onder de riem te steken. Zo werd de spelersbus voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Anderlecht hartelijk onthaald en was er een prachtige tifo te zien in het stadion. 'Bluvn Goan Club' veranderde na het binnenhalen van de landstitel in 'Kampioen'.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1388871991420198917?s=20

Duidelijke boodschap

Club Brugge kroonde zich op bezoek bij aartsrivaal Anderlecht voor de tweede keer in successie tot landskampioen. Dat moest natuurlijk worden gevierd. Dat gebeurde uitgebreid bij terugkomst van de spelersbus in het Basecamp. Mochten de Blauw-Zwarten zich komend seizoen opnieuw tot landskampioen kronen, is de kans groot dat de supporters daar 'gewoon' weer in het stadion getuige van zijn. Met de opkomst op Jan Breydel zal het in ieder geval wel goed zitten. Dinsdagmiddag gingen de laatste abonnementen in de verkoop. De boodschap 'reserveer jouw zitje & maak van Jan Breydel opnieuw een echte thuis!' is dus duidelijk ontvangen door onze hondstrouwe achterban.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda