Corona slaat toe bij Leipzig in aanloop naar Club-clash

©RBLeipzig
©RBLeipzig Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/11/corona-slaat-toe-bij-leipzig-in-aanloop-naar-club-clash/

Waar Club Brugge dinsdag het goede nieuws hoorde dat Ignace Van der Brempt toch geen corona heeft, slaat het virus wel genadeloos toe bij RB Leipzig. De Duitse topclub, die woensdagavond de tegenstander is op Jan Breydel, reist zonder trainer Jesse March en eerste doelman Peter Gulasci af naar België. Dat meldt RB Leipzig via de officiële kanalen.

Club Brugge werd in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen KV Mechelen van afgelopen vrijdag opnieuw geteisterd door corona. Althans, zo leek het. Philippe Clement vertelde vlak voor de match dat Van der Brempt niet van de partij kon zijn vanwege een coronabesmetting. Ook Eduard Sobol en Cisse Sandra ontbraken vanwege ziekte, al hadden zij geen positieve test afgelegd. Desondanks gingen bij Club Brugge de alarmbellen af. Evenals begin dit kalenderjaar, toen Blauw-Zwart de belangrijke dubbele ontmoeting met Dynamo Kiev in de Europa League op het programma had staan, was de club in de ban van het virus.

Dinsdagochtend kon iedereen die Club lief heeft echter opgelucht ademhalen. Van der Brempt blijkt geen corona te hebben. Bij RB Leipzig houdt het virus daarentegen flink huis. Hoofdtrainer Marsch en eerste doelman Gulasci zijn er dus niet bij. Dat geldt ook assistent-trainer Marco Kurth. Hij blijft achter in Duitsland nadat hij in contact kwam met een persoon die positief testte op het virus. RB Leipzig krijgt rake klappen te verwerken in de aanloop naar de oh zo belangrijke match op Jan Breydel. De nummer twee van Duitsland in het afgelopen seizoen verloor zaterdag al met 2-0 van Hoffenheim en kan woensdagavond ook niet rekenen op Dani Olmo. De Spanjaard liep een spierscheur op in de linkerdij. Ook Youssouf Poulsen hoeft Club niet te vrezen. De Deen liep bij de nationale ploeg een spierscheur op in de kuit.

https://twitter.com/RBLeipzig/status/1463137011318108173?s=20

Volgens Het Nieuwsblad reist RB Leipzig zo laat mogelijk af naar België ''omdat de coronacijfers zowel in Duitsland als in België de pan uitswinggen''. De Duitsers worden echter wel dinsdagavond al verwacht in West-Vlaanderen. De UEFA verplicht de bezoekende ploeg namelijk om de dag voor de wedstrijd al in het land te zijn waar de wedstrijd zal plaatsvinden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand