"Daardoor was het onduidelijk hoe mijn toekomst bij Club eruit zag"

Lukas Willen in duel met Clinton Mata
Lukas Willen in duel met Clinton Mata Foto: © Pro Shots

Lukas Willen speelde twaalf jaar lang bij Club Brugge. De stap naar Club NXT wist hij echter niet te zetten en daardoor koos hij ervoor om naar Zulte Waregem te transfereren. Daar maakt de 18-jarige verdediger dit seizoen zijn eerste minuten met de A-ploeg.

"Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Club Brugge", begint Willen in gesprek met Het Laatste Nieuws. ''Samen met Lennert Hallaert en Sef Van Damme zette ik vorig seizoen de stap naar Zulte Waregem, omdat ik na die twaalf jaar aan iets nieuws toe was en ik het gevoel had dat ik aan de Gaverbeek sneller op speelkansen bij de A-kern zou mogen hopen."

Volgens Willen was Club NXT niet te hoog gegrepen, maar is er een andere verklaring waarom hij nooit slaagde. "Dat zou ik niet zeggen, maar ik had persoonlijk het ongeluk dat ik door een heupblessure bijna een volledig jaar verloor. Daardoor was het onduidelijk hoe mijn toekomst er in Brugge zou uitzien. De keuze voor Zulte Waregem heb ik me alvast niet beklaagd", aldus Willen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand