Danjuma treedt in de voetsporen van goalgetter Bacca

Na een sterk seizoen bij Bournemouth staat Arnaut Danjuma nu op het punt om een toptransfer naar Spanje te maken. Als hij de medische testen succesvol aflegt, tekent hij deze week nog een contract tot juni 2026 bij Villarreal. Daarmee treedt de oud-vleugelspeler van Club Brugge in de voetsporen van Carlos Bacca.

Evenals Danjuma kwam Bacca via een (kleine) omweg bij Villarreal terecht. De Colombiaanse spits verruilde Club Brugge in 2012 na 31 doelpunten in 54 duels voor Sevilla. Daar maakte Spanje voor de eerste keer echt kennis met Bacca. In het shirt van Sevilla scoorde hij 49 keer in 108 wedstrijden en won hij twee keer de Europa League. Via AC Milan keerde Bacca in 2018 als speler van Villareal definitief terug op de Spaanse velden.

Hij bewees het scoren nog niet te zijn verleerd. Bacca was in 144 officiële wedstrijden voor Villarreal 43 keer trefzeker. Ook als speler van Villareal veroverde hij de Europa League, al was er geen hoofdrol weggelegd voor hem in de finale tegen Manchester United. Bacca vertrok deze zomer transfervrij bij de Europa League-winnaar. Hij draagt nu de kleuren van Granada.

De kans is dus groot dat hij dit seizoen tegenover Danjuma staat. Villarreal betaalt naar verluidt 23,5 miljoen euro voor de komst van de Nederlands-Nigeriaanse voetballer. Bacca en Danjuma zijn overigens niet de enigen die zowel het shirt van Club Brugge als Villareal droegen. Ook Tomás Pina kwam uit voor beide ploegen. Pina kwam echter niet verder dan elf duels voor Blauw-Zwart. Momenteel speelt hij bij Alavés.

Lees meer: