Daramy: een nieuwe naam in de drukke wandelgangen

©Pacificcoastnews/Photo News
©Pacificcoastnews/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/08/daramy-verruilt-fc-kopenhagen-officieel-voor-ajax/

Transferperiodes verlopen in Brugge nooit rustig. Dat geldt ook voor deze zomer. De kampioen van België slaagde er al in om een aantal overbodige spelers van de hand te doen. Daarnaast haalde ze met Tibo Persyn en Stanley Nsoki twee nieuwe verdedigers binnen. De Blauw-Zwarten zijn echter nog niet klaar op de transfermarkt. Ze willen zich nog graag versterken met een aanvaller. Namen genoeg, onder meer die van Mohamed Daramy, maar wie komt er nog naar Jan Breydel?

Centrumspitsen, die heeft Club Brugge genoeg. Met Bas Dost, Daniel Pérez, Youssouph Badji en zelfs Charles de Ketelaere heeft Philippe Clement er maar liefst vier tot zijn beschikking. Menig coach is jaloers op de oefenmeester van Club, ware het niet dat Clement ontzettend zoekende is in de voorhoede. Niet per se omdat de namen weinig voor elkaar onderdoen. Meer omdat de spoeling op de flanken heel erg dun is. Momenteel heeft Clement alleen Noa Lang en De Ketelaere als serieuze opties voor de flanken tot zijn beschikking.

Dat is veel te weinig. Al helemaal omdat Lang en De Ketelaere beter uit de verf komen vanuit het centrum. Laatstgenoemde gaf in de afgelopen maanden al meermaals aan dat hij dit seizoen meer vanuit het midden wil opereren. Dat dwong Clement om in de afgelopen wedstrijden terug te keren naar het 3-5-2-systeem, ook omdat Dost niet in beste vorm verkeert. Als het aan Clement ligt, laat hij zijn ploeg zo snel mogelijk weer in het vertrouwde 4-3-3-systeem opereren. Maar dan moet er wel het een en het ander gebeuren op de transfermarkt.

Daar lijkt Club Brugge volop mee bezig te zijn. In de afgelopen weken werd de kampioen van België gelinkt aan de nodige vleugelspelers. Michel-Ange Balikwisha was de beoogde nieuwe flankaanvaller van Club Brugge. Blauw-Zwart was zelfs al rond met Standard, maar de aanvaller gaf zijn voorkeur aan een overgang naar Antwerp FC. Vervolgens verscheen de naam van Oussama Idrissi in de wandelgangen, maar de aanvaller van Sevilla leek geen moment een serieuze optie te zijn voor Club.

Michel-Ange Balikwisha, hier nog als speler van Standard
De soap rondom Michel-Ange Balikwisha bleek de voorbode van een helse zoektocht van Club naar een vleugelspeler. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

Álex Collado was dat daarentegen wel. Club wilde de aanvaller graag huren van FC Barcelona, maar wel mét aankoopoptie. De Catalanen gingen uiteindelijk overstag, maar Collado zelf gaat liever voor zijn kans in Barcelona. Jammer voor Club, maar het heeft geen tijd om daar nog langer bij stil te staan. Het einde van de transfermarkt nadert namelijk met rasse schreden. Voorbije zaterdag meldden verschillende media dat Club in de race is voor Tajon Buchanan. De Canadees staat momenteel onder contract bij New Engeland Revolution, dat zijn aanvaller eigenlijk pas in januari wil laten gaan.

Daar lijkt Club Brugge niet op te willen wachten. Woensdagmiddag verscheen een nieuwe naam in de wandelgangen, namelijk die van Mohamed Daramy. De 19-jarige Deen dendert over de flanken van FC Kopenhagen, maar zou dat vanaf binnenkort dus in het shirt van Club Brugge kunnen doen. De Deense topclub bevestigt dat de onderhandelingen aan de gang zijn. Daramy staat bij FC Kopenhagen nog tot januari 2024 onder contract, dus Blauw-Zwart zal wel diep in de buidel moeten tasten. Volgens Het Nieuwsblad wil het overigens geen haast maken. Dat omdat meerdere dossiers in deze transferperiode al op niets uitliepen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand