Davy De fauw steunt voormalig ploegmaat: "Dat typeert hem"

Davy de Fauw in dienst van Club Brugge
Davy de Fauw in dienst van Club Brugge Foto: © Orange Pictures

Middenvelder Ruud Vormer heeft zich bij Club Brugge opgewerkt tot een clubicoon, maar sinds eind vorig jaar speelt de middenvelder minder en is er een kink in de kabel ontstaan. De middenvelder heeft sinds die lastige periode meer contact met voormalig ploeggenoot Davy De fauw.

De fauw en Vormer speelden samen bij zowel Roda JC in Nederland als bij Club Brugge. Sinds vorig jaar hebben de twee meer contact. Vooral na de matchen had hij er nood aan. ‘Rudy’ had het lastig, maar ging er wel telkens weer tegenaan", vertelt De fauw aan Het Laatste Nieuws.

‘Morgen een nieuwe dag’, klonk het vaak. Dat typeert hem, ook al zat hij soms diep. Die wilskracht is eigenlijk nooit verdwenen", beschrijft De fauw. De situatie waar Vormer in zit kent De fauw heel goed. "Iedereen zegt dat het voorbij is, dat Rudy te oud is. ‘Maar ik voel me gewoon perfect fit’, zegt hij dan. En ik ken dat ik heb het zelf ook meegemaakt. Twee jaar voordat ik op mijn 37ste uiteindelijk gestopt ben, begon dat ook."

"Als één iemand het zegt, oké. Maar als er tien, twintig of dertig dat roepen, begin je het na verloop van tijd zélf nog te geloven ook. Terwijl ik hem alleen maar aanraad om zolang mogelijk door te gaan", aldus De fauw.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda