De Bilde: "Zestien miljoen en zo weinig rendement, onvergeeflijk"

Gilles De Bilde
Gilles De Bilde Foto: © Orange Pictures

Club Brugge moet alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor Play-off 1. Gilles de Bilde geeft in Het Laatste Nieuws aan dat hij denkt dat het moeilijk zal gaan worden voor de landskampioen. Het gebrek aan scorend vermogen wijst hij aan als grootste oorzaak.

De Bilde geeft aan dat het voor Club Brugge moeilijk zal worden om de top vier nog te halen. “Dat wordt problematisch, vooral omdat ze het niet meer in eigen handen hebben natuurlijk. Ook als je kijkt naar het programma, de wedstrijd Westerlo-Club Brugge komt eraan. Westerlo speelt ook nog voor de top vier. Dan moet je toch concluderen dat het moeilijk wordt. Er werd een beetje geademd door de spelersgroep na het afzetten van Scott Parker. Maar het schokeffect likt van korte duur te zijn geweest."

"Het zal een drama zijn voor Club Brugge", gaat de analist verder. "Als je vooraf had voorspeld dat Club Brugge niet bij de top vier zou eindigen dit seizoen, na het succes in Europa, nadat ze kampioen zijn geworden, nadat ze vorige jaren dominant waren in België, dan was je voor gek verklaard. Het lijkt reëel te gaan worden, maar het is nog niet gedaan."

AA Gent is nu de voornaamst concurrent voor Club Brugge in de strijd om de vierde plek. "AA Gent heeft de beste kaarten", denkt De Bilde. "Brugge is nog altijd een zieke patiënt. Als je zo weinig scoort en zo weinig spelers hebt die voorin het verschil kunnen maken, dan heb je gewoon een probleem. Sowah scoort niet, hetzelfde geldt voor Buchanan. Lang dreigt wel, maar scoort heel weinig. Jutgla is misschien de enige optie, maar scoort ook niet veel. Yaremchuk, voor iemand van zestien miljoen , als je dan zo weinig rendement haalt, dat is onvergeeflijk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand