De Bilde: "Zestien miljoen en zo weinig rendement, onvergeeflijk"

Gilles De Bilde
Gilles De Bilde Foto: © Orange Pictures

Club Brugge moet alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor Play-off 1. Gilles de Bilde geeft in Het Laatste Nieuws aan dat hij denkt dat het moeilijk zal gaan worden voor de landskampioen. Het gebrek aan scorend vermogen wijst hij aan als grootste oorzaak.

De Bilde geeft aan dat het voor Club Brugge moeilijk zal worden om de top vier nog te halen. “Dat wordt problematisch, vooral omdat ze het niet meer in eigen handen hebben natuurlijk. Ook als je kijkt naar het programma, de wedstrijd Westerlo-Club Brugge komt eraan. Westerlo speelt ook nog voor de top vier. Dan moet je toch concluderen dat het moeilijk wordt. Er werd een beetje geademd door de spelersgroep na het afzetten van Scott Parker. Maar het schokeffect likt van korte duur te zijn geweest."

"Het zal een drama zijn voor Club Brugge", gaat de analist verder. "Als je vooraf had voorspeld dat Club Brugge niet bij de top vier zou eindigen dit seizoen, na het succes in Europa, nadat ze kampioen zijn geworden, nadat ze vorige jaren dominant waren in België, dan was je voor gek verklaard. Het lijkt reëel te gaan worden, maar het is nog niet gedaan."

AA Gent is nu de voornaamst concurrent voor Club Brugge in de strijd om de vierde plek. "AA Gent heeft de beste kaarten", denkt De Bilde. "Brugge is nog altijd een zieke patiënt. Als je zo weinig scoort en zo weinig spelers hebt die voorin het verschil kunnen maken, dan heb je gewoon een probleem. Sowah scoort niet, hetzelfde geldt voor Buchanan. Lang dreigt wel, maar scoort heel weinig. Jutgla is misschien de enige optie, maar scoort ook niet veel. Yaremchuk, voor iemand van zestien miljoen , als je dan zo weinig rendement haalt, dat is onvergeeflijk."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand