De Cuyper en Van den Keybus grijpen koppositie

Enkele verhuurde spelers van Club Brugge kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. Terwijl David Okereke op fraaie wijze zijn eerste goal voor Venezia FC maakte, veroverden Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus de koppositie met KVC Westerlo.

Maxim De Cuyper debuteerde begin 2020 in de hoofdmacht van Club Brugge. Hij mocht direct aan de bak, want Philippe Clement stelde hem op in het tweeluik met Manchester United in de tussenronde van de Europa League. De Cuyper maakte een goede indruk. De doorbraak van een nieuw groot talent uit eigen kweek leek in de maak. Zover is het echter nog niet gekomen. Dit seizoen had het moeten gebeuren, maar Club Brugge acht De Cuyper nog niet rijp voor een basisplaats in de hoofdmacht. Zijn perspectief is er door de komst van Faitout Maouassa overigens niet beter op geworden.

Via KVC Westerlo hoopt hij zich alsnog in de basiself van Club Brugge te spelen. Dat geldt ook voor Thomas Van den Keybus. Blauw-Zwart ziet wel degelijk een toekomst in de middenvelder, maar hij komt nog tekort voor een plek in de hoofdmacht. Dit seizoen zullen ze moeten bewijzen dat ze wel degelijk stappen zetten. Dat gaat De Cuyper en Van den Keybus vooralsnog goed af. Beiden hebben een basisplaats bij de Kemphanen, die sinds zondagavond aan de leiding gaan in 1B. Ze wonnen met 0-2 van Waasland-Beveren, vorig seizoen nog eersteklasser. De Cuyper deed 76 minuten mee, terwijl Van den Keybus in blessuretijd nog werd vervangen.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1437142733743874049?s=20

Volgende zondag speelt KV Westerlo op eigen veld de topper tegen Deinze, de huidige nummer twee. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten. Bij een overwinning doen De Cuyper en Van den Keybus dus hele goede zaken.

Lees meer: