De Cuyper hoopt bij Westerlo belofte eindelijk in te lossen

PHOTONEWS 10912529 412
PHOTONEWS 10912529 412 Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Maxim De Cuyper debuteerde zo'n anderhalf jaar geleden weliswaar al in de hoofdmacht van Club Brugge, maar wacht nog altijd op zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League. Daar zal dit seizoen geen verandering in komen. De Cuyper kreeg onlangs een serieuze kans van Philippe Clement, maar kon niet echt overtuigen. Hij komt dit seizoen dan ook op huurbasis uit voor KVC Westerlo. Daar hoopt hij eindelijk zijn belofte in te lossen.

Na een knappe derde plek in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2019/2020, verzekerde Club Brugge zich van een plek in de knock-outfase van de Europa League. Daarin nam de ploeg van Clement het op tegen Manchester United. Na affiches tegen Real Madrid en Manchester United wachtte Club dus opnieuw een loodzware Europese ontmoeting. Na een 1-1 gelijkspel op Jan Breydel droomde Club van een stunt op Old Trafford. Het werd echter een pijnlijke avond.

Dat gold niet voor iedereen. Nadat De Cuyper in de heenwedstrijd al 73 minuten in actie kwam, deed hij op Old Trafford zelfs de volle negentig minuten mee. Na Charles de Ketelaere klopte er dus opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding nadrukkelijk op de deur. Zijn optredens tegen Manchester United kregen echter geen passend vervolg. In het afgelopen seizoen had De Cuyper de volgende stap in zijn ontwikkeling moeten zetten, maar tot een serieuze kans in de hoofdmacht kwam het niet. Integendeel zelfs. Hij kwam slechts 24 minuten in actie voor de A-kern.

De Cuyper in actie tegen Manchester United
Maxim De Cuyper in actie tegen Manchester United in februari 2020. Daarna kwam hij nog maar 24 minuten in actie voor de A-kern van Club Brugge. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Voorbereiding

Bij de beloften liet hij zich daarentegen van een goede kant zien. Hij was vijf keer trefzeker op het tweede niveau en gaf ook nog eens drie assists. Verwacht werd dan ook dat hij gedurende de voorbereiding op dit seizoen een kans zou krijgen van Clement. Die kreeg De Cuyper. Bij afwezigheid van Eduard Sobol, die zich door het EK pas na de oefenstage hoefde te melden, maakte De Cuyper veel minuten. Hij slaagde er echter niet in om een overtuigende indruk te maken. Duidelijk werd dat hij nog niet klaar is voor het grote werk.

Omdat Club Brugge nog steeds veel vertrouwen heeft in De Cuyper, zocht de landskampioen naar een oplossing die voor beide partijen goed kan uitpakken. Een tijdelijk vertrek, dus. KVC Westerlo neemt de vleugelspeler voor het restant van het seizoen op huurbasis over. Hoewel hij dit seizoen graag op het hoogste uit had willen komen, kijkt hij er naar uit om zijn wedstrijden voor Westerlo te gaan spelen. ''De club is ambitieus en dat past wel bij mij'', klonk het begin deze week bij zijn presentatie.

https://www.youtube.com/watch?v=8bCaAacc88s

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand