De fauw: 'In 2023 moet Jan Breydel definitief sluiten'

Sfeer in het Jan Breydelstadion
Sfeer in het Jan Breydelstadion Foto: © Foto: ©Blue Army

Als het aan Club Brugge had gelegen, was de bouw van een nieuw stadion al lang en breed begonnen. Zover is het echter nog lang niet. Er moeten nog een aantal obstakels overwonnen worden. Maar dat de nood aan een nieuwe thuishaven voor zowel Club als Cercle hoog is, is duidelijk. Volgens burgemeester van Brugge Dirk De fauw moet het Jan Breydelstadion in 2023 mogelijk definitief de deuren sluiten.

Vorige week kregen alle betrokken partijen dan eindelijk een keer positief nieuws te horen. Waar de Raad van State in oktober nog alle plannen van tafel veegde, reageerde het dit keer wel positief. Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir bevestigde dat de Raad van State nu wel overtuigd is van de leefbaarheid van het project. Het heeft er alle schijn van dat Club Brugge op korte termijn toch kan beginnen met de bouw van een nieuw stadion. En dat is maar goed ook.

''We zitten in Jan Breydel met een fundamenteel veiligheidssysteem'', vertelde De fauw maandagavond op de Brugse gemeenteraad. ''Er loopt nog een overeenkomst tot 2023. Binnenlandse Zaken staat dit nu nog toe met het oog op een nieuw stadion. Maar als die plannen er niet meer zouden zijn, sluiten ze Jan Breydel.''

Volgens Het Nieuwsblad wil Club Brugge na de zomer beginnen te bouwen aan een nieuw thuishaven naast Jan Breydel. Die zou dan medio 2023 klaar moeten zijn. Mocht Cercle in de tussentijd geen eigen plek hebben, kan het daar terecht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand