"De jongeren kijken op tegen Hans Vanaken, dat is een zegen"

Hans Vanaken
Hans Vanaken Foto: © Pro Shots

Hans Vanaken had deze transferperiode de mogelijkheid om te vertrekken naar West Ham United. De middenvelder bleef echter bij Club Brugge en verlengde zijn contract. Dit tot tevredenheid van voorzitter Bart Verhaeghe.

"Met Hans hebben we al een heel lange relatie", begint hij tegenover Het Nieuwsblad. "Toen ik hem in Lokeren ben gaan halen, kregen we ook veel kritiek: Die gaat dat nooit kunnen, en dit en dat. Maar we zeiden: “We gaan met Hans werken”, want we waren overtuigd van zijn kwaliteiten."

"Dat het zó goed ging zijn, hadden we nooit gedacht, maar oké", vervolgt de voorzitter. "Hij heeft nog nooit zo goed gespeeld als nu. Hij heeft ook een fysionomie die anders is en zal een lange carrière kunnen hebben als voetballer."

Verhaeghe benadrukt dat Club Brugge de mogelijke transfer van Vanaken naar Engeland niet dwarsboomde. "Hans heeft al veel voor ons gedaan. Wie zouden wij zijn om hem iets te ontzeggen? Het enige wat we tegen Hans zeiden, was: We moeten wel een vervanger hebben en dat is niet evident. West Ham kwam ook laat. Niet in juni of juli, maar laat in augustus. Hij speelt op een positie waar je dikwijls heel lang op voorhand moet over nadenken."

"Er is altijd respect geweest voor zijn positie. En van zijn kant voor onze positie. We zijn altijd on speaking terms geweest met hem en zijn entourage. We hebben geprobeerd oplossingen te zoeken. Maar als je die niet vindt, hebben we ook een oplossing aangereikt die hem tevreden kan houden: die contractverlenging. Wij geloven heel hard in Hans. De beste Hans Vanaken gaat nog komen. Dat merken we, dat voelen we. Hans is nu meer dan voorheen aanwezig in de kleedkamer. De jongeren kijken naar hem op. Ze zijn heel blij dat ze met zo iemand mogen voetballen. Dat is een zegen", aldus Verhaeghe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Antwerp 7 9 12
5 Cercle Brugge 7 3 12
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand