De Ketelaere bezorgt Club eerste zege van de voorbereiding

©Philippe Crochet / Photonews

Vier dagen na het gelijkspel tegen Beerschot is Club Brugge er woensdagavond wel in geslaagd om te winnen. De ploeg van Philippe Clement zegevierde met 2-1 tegen Lokomotiva Zagreb. De Kroaten kwamen door een blunder van Nick Shinton al vroeg op voorsprong, maar Bas Dost kopte de thuisploeg nog voor de pauze op gelijke hoogte. Hoewel Club het leeuwendeel van de tweede helft met een man meer speelde, viel de winnende pas een paar minuten voor tijd.

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding begon allesbehalve voortvarend voor Club Brugge. Vooral Shinton had de start anders voorgesteld. Hij wilde Matej Mitrovic aanspelen, maar leverde de bal zo in bij een tegenstander. Die twijfelde geen moment en schoot de bal zo over de jonge doelman heen: 0-1. Na tien minuten liep de thuisploeg dus al achter de feiten aan. Afgelopen zaterdag kwam ze tegen Beerschot ook al in de eerste helft op achterstand. De tweede mogelijkheid van de wedstrijd was ook voor de bezoekers, maar ditmaal kon Shinton wel redding brengen. Aanvallend zette Blauw-Zwart daar in de openingsfase bijster weinig tegenover, al ging het tempo na de 0-1 wel omhoog.

Er lukte heel weinig bij Club Brugge. Passes over een paar meter die hun bestemming niet bereikten of totaal niet werden begrepen. We zagen ze te vaak. Ook Lokomotiva Zagreb legde geen daverend optreden op de mat. Maar goed, dat konden we natuurlijk niet verwachten van de nummer acht van Kroatië. De eerste helft was er in ieder geval niet eentje voor in de boeken. Het werd er niet beter op voor Club Brugge. Het kreeg vlak voor de pauze zelfs nog een flinke tik te verwerken. Clinton Mata ging na een Kroatische charge naar de grond en verliet struikelend het veld. Uit de daaropvolgende vrije trap volgde wel de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Noah Mbamba zag zijn kopbal echter naast het doel verdwijnen.

Lokomotiva loopt rood aan

Met Ignace Van der Brempt als vervanger van Mata, kwam Club Brugge vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte. Bas Dost promoveerde een hoekschop van Ruud Vormer tot treffer. De scheidsrechter van dienst floot vervolgens direct voor de rust. De Belgisch landskampioen begon met één wijziging aan het tweede bedrijf. Senne Lammens kwam in de ploeg voor Shinton. De Kroaten bewezen in de eerste helft niet vies te zijn van een gemene overtreding. De eerste en de beste na de pauze bestrafte de scheidsrechter met een rode kaart. Lokomotiva Zagreb moest dus vroeg in de tweede helft door met tien man. Erop en erover voor Club Brugge?

Het zocht in ieder geval wat directer de aanval. Tot doelpunten leidde dat in het eerste kwartier echter niet. Daar moesten negen nieuwe namen verandering in brengen. Op het uur zagen we onder anderen Brandon Mechele, Maxim De Cuyper, Éder Balanta, Youssouph Badji en Charles de Ketelaere hun entree maken. Al die wijzigingen zorgden er echter niet voor dat het beter ging lopen bij de thuisploeg. Integendeel zelfs. De hoogtepunten waren erg spaarzaam. Club liet in aanvallend opzicht eigenlijk niet veel meer zien dan de bezoekers.

De Cuyper-De Ketelaere

En dat is tegen de - met alle respect - nummer acht van Kroatië, die ook nog eens met een man minder speelde, toch best teleurstellend. Laat in de tweede helft viel de 2-1 dan toch nog. Op aangeven van De Cuyper schoot De Ketelaere knap raak. Niet lang daarna volgde het laatste fluitsignaal. Makkelijk ging het weliswaar niet, maar de eerste overwinning van de voorbereiding is een feit. Zaterdagavond nemen Clement en zijn manschappen het op tegen KV Kortrijk.