De Ketelaere en Lang herenigd? "Dat zal niet anders zijn bij PSV"

Noa Lang en Charles De Ketelaere
Noa Lang en Charles De Ketelaere Foto: © Orange Pictures

Charles De Ketelaere werd al vrij snel na het vertrek van Xavi Simons genoemd als mogelijke opvolger bij PSV. De Belg kende na zijn vertrek bij Club Brugge nu niet bepaald een succesvol seizoen bij AC Milan, waardoor een (tijdelijk) vertrek niet onbespreekbaar is.

"Nog een jaar Milan is echt geen optie", vertelt Daan Slingers, hoofdredacteur van de Belgische editie van VoetbalPrimeur. "Hij moet ergens heen waar hij weer wekelijks kan spelen, op een wat lager niveau. Het is even slikken voor CDK, en dan gewoon weer doorgaan. Verhuur is het beste voor hem. Aan talent ontbreekt het niet."

Slingers wil echter wel benadrukken dat De Ketelaere niet de natuurlijke opvolger is van Xavi Simons. "Simons had vorig seizoen een torenhoog rendement, De Ketelaere scoorde nul keer voor Milan en gaf in 1100 Serie A-minuten één assist. Het zijn twee totaal verschillende voetballers en mensen. Daar is niks mis mee. Maar Simons is een stukje verder."

"Hij kan echt op heel veel posities meer dan goed uit de hoek komen. Bij Club Brugge kon hij de hele linkerflank bestrijken, maar is hij ook rechtsbuiten, schaduwspits en diepe spits geweest. Het lukte hem allemaal. Verder beschikt hij over de gave om op het goede moment op de goede plek te staan. En ondanks zijn lengte 1,92 meter, heeft hij een vloeiende dribbel en is hij niet traag. En mooi meegenomen: bij Club Brugge klikte het goed met Noa Lang. Dat zal niet anders zijn bij PSV", aldus Slingers.

Lees meer:
0 reacties