De Ketelaere en Lang in juni mogelijk tegenover elkaar

Charles de Ketelaere en Noa Lang staan in juni mogelijk voor de eerste keer als tegenstanders tegenover elkaar. De Rode Duivels zijn donderdagavond tijdens de loting voor de groepsfase van de Nations League namelijk gekoppeld aan Oranje. Ook Polen en Wales zijn van de partij in groep 4 van Divisie A.

Europa maakte vorig seizoen voor het eerst echt kennis met De Ketelaere. Hij liet zich gelden in de Champions League en speelde zich daarmee ook in de kijker van de nationale ploeg. Hij maakte eind 2020 zijn debuut bij de Rode Duivels. Wie dacht dat de interlands voor De Ketelaere zich vervolgens in rap tempo zouden opvolgen, kwam bedrogen uit. Hij maakte in oktober jongstleden pas zijn tweede opwachting voor de nationale ploeg. Toen was het overigens wel meteen raak. Hij was als invaller trefzeker in de troostfinale van de Nations League tegen Italië, die met 2-1 verloren ging.

De Rode Duivels waren gedoemd tot het spelen van die troostfinale nadat ze in de halve finale van de Final Four onderuit ging tegen Frankrijk. Ze zullen zich na de nederlagen tegen de Fransen en Italianen dus willen revancheren in de Nations League. Daarvoor moeten ze eerst de groepsfase zien te overleven. Daarin neemt de ploeg van Roberto Martínez het dus op tegen Nederland, Polen en Wales. Dat betekent voor De Ketelaere en mogelijk ook Simon Mignolet en Hans Vanaken een ontmoeting met Lang. Hij maakte in oktober zijn langverwachte debuut bij Oranje. Dat deed hij als invaller tegen Letland. Een paar dagen later stond hij tegen Gibraltar voor het eerst aan de aftrap. De aanvaller was toen meteen goed voor een assist.

De eerste vier Nations League-speelrondes worden begin juni afgewerkt. De laatste twee speelrondes in de groepsfase zijn eind september. Een kleine twee maanden later begint het WK in Qatar. De vier groepswinnaars in Divisie A van de Nations League plaatsen zich voor de eindronde. Dit kleine toernooi, bestaande uit twee halve finales, een troostfinale en de eindstrijd, staat gepland voor juni 2023.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1471538536037826565?s=20
Lees meer: