De Ketelaere gesteund door ploeggenoot: "Normaal dat het zo gaat"

Charles De Ketelaere namens AC Milan
Charles De Ketelaere namens AC Milan Foto: © Pro Shots

Charles De Ketelaere maakte afgelopen zomer de overstap van Club Brugge naar AC Milan. Bij de Italiaanse club wil het nog niet vlotten voor de spelmaker, maar hij wordt gesteund door ploeggenoot Sandro Tonali.

Voor Tonali is het herkenbaar wat De Ketelaere nu doormaakt "Het shirt woog in het begin, pas door in de coronaperiode voor lege stadions te spelen, beterde het", vertelt hij aan Dazn."Mijn eerste jaar bij Milan was ook moeilijk, maar na een aanpassingsperiode lukte het. In het begin was het Milan-shirt een last. Ik was altijd supporter van deze club en wilde niemand teleur stellen. Alles was anders en ik was bang."

Toch kwam de Italiaan er bovenop. "Met de hulp van Pioli heb ik alles overwonnen. Ik heb veel met de coach gesproken. Nu doet hij hetzelfde met de spelers die hetzelfde meemaken, zoals De Ketelaere. Ik had nooit gedacht dat ik me erover zou zetten, maar in lege stadions spelen in de coronaperiode heeft me geholpen.”

De middenvelder houdt vertrouwen in De Ketelaere. "Het is normaal dat het zo gaat, hem overkomt hetzelfde als mij toen ik hier arriveerde. Er werd veel voor hem betaald, hij werd binnengehaald om wedstrijden te beslissen en heeft veel druk. Maar hij is een geweldige speler die vertrouwen moet vinden. Wij moeten hem daarbij helpen. Ik geloof dat één goeie referentiematch kan helpen om de echte De Ketelaere te zien."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand