De Ketelaere krijgt er een concurrent bij'

Charles de Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp FC
Charles de Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp FC Foto: © ©Philippe Crochet / Photonews

Met nog slechts één wedstrijd in de reguliere competitie te gaan alvorens de Play-Offs beginnen, nadert het seizoen zijn einde. Althans, voor Club Brugge. Na de Play-Offs zullen de ogen namelijk massaal gericht zijn op de Rode Duivels. Wil de 'gouden lichting' nog eens een prijs winnen, lijkt dat komende zomer te moeten gebeuren. Het is nog maar de vraag hoeveel spelers van Club Brugge zullen aantreden tijdens het EK. Charles de Ketelaere hoopt, maar lijkt zich te moeten richten op het WK van 2022. In de aanloop naar dat toernooi krijgt hij er mogelijk een concurrent bij.

Roberto Martínez baarde onlangs opzien door maar liefst 32 Rode Duivels te selecteren voor de interlands tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Vier sterkhouders van Club Brugge mochten zich melden. Naast Simon Mignolet, Hans Vanaken en Brandon Mechele, de gebruikelijke namen, kreeg ook De Ketelaere een uitnodiging. Het was de tweede keer dat het talent van Blauw-Zwart werd opgeroepen voor de 'grote' Rode Duivels. Hij hoefde echter niet op speeltijd te rekenen. De Ketelaere kwam in alle wedstrijden niet verder dan de tribune. Jammer, maar het zat er natuurlijk wel aan te komen.

Martínez kan voor de flanken namelijk vissen uit een enorme vijver. Die lijkt in de komende maanden alleen nog maar groter te worden. Zo dient Anouar Ait El Hadj zich dit seizoen serieus aan als potentiële international. De flankspeler is een van de grote revelaties bij Anderlecht. Dat liet El Hadj onlangs nog zien met een schitterend doelpunt tegen Antwerp FC. Het is overigens nog wel de vraag of de Rode Duivels in de toekomst überhaupt een beroep op hem kunnen doen. El Hadj kan namelijk ook voor Marokko kiezen. Volgens La Capitale heeft hij zijn keuze echter al gemaakt. Hij zou voorlopig niet zinnens zijn om voor Marokko uit te komen.

Overigens zal El Hadj zich, evenals De Ketelaere, eerst bij de Belgische beloften moeten bewijzen, alvorens hij aan zijn debuut bij de hoofdmacht mag denken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand