De Ketelaere krijgt steun: "Zelfs Lionel Messi kreeg kritiek"

Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge
Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge Foto: © Orange Pictures

Het gaat nog niet heel lekker bij Charles de Ketelaere sinds hij zijn overstap maakte naar AC Milan afgelopen zomer. Nadat eerst Zlatan Ibrahimovic de middenvelder al publiekelijk steunde, krijgt hij nu uit een andere onverwachte hoek steun.

Alfred Schreuder vertelde in La Gazzetta dello Sport dat hij vermoedt dat het wel goedkomt met de Belg. Volgens hem was het allesbehalve een fout van Milan om de Belg aan te trekken. "Was het een fout van Milan om hem binnen te halen? Absoluut niet."

Schreuder had de creatieveling een half jaar onder zijn hoede en kent hem dus als geen ander. Toch is hij niet verbaasd vanwege de kritiek en haalt hij een opvallende anekdote aan. "Als hij zich aanpast aan het fysieke spel uit de Serie A, en daar heeft hij toch een jaar voor nodig, gaat hij nog enorm verbeteren. Wat de kritiek betreft: in het tijdperk van sociale media praat iedereen over alles. Toen ik bij Barcelona werkte, kreeg Messi na een paar mindere matchen ook kritiek."

Schreuder gaat verder door De Ketelaere te vergelijken met een andere topspeler. "De Ketelaere herinnert me aan een Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles geeft. Hij lijkt verlegen, maar was dat niet onder mij als coach."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand