De Ketelaere maakt basisdebuut bij Rode Duivels

Hoewel de Rode Duivels al zijn geplaatst voor het WK en het bezoek aan Wales dus niet heel veel meer om het lijf heeft, belooft het een leuke wedstrijd te worden. Niet in de laatste plaats omdat Charles de Ketelaere eindelijk een keer aan de aftrap staat van een interland van België. De aanvaller van Club Brugge moest het afgelopen zaterdag tegen Estland nog doen met een korte invalbeurt, maar mag het in en Wales dus vanaf het begin laten zien. Ook Hans Vanaken heeft een basisplaats.

Het was al de verwachting dat De Ketelaere tegen Wales aan de aftrap zou staan. De Rode Duivels verzekerden zich afgelopen zaterdag dankzij een 3-1 zege op Estland al van deelname aan het WK van 2022 in Qatar. Meerdere sterkhouders van de Rode Duivels, waaronder Thibaut Courtois, Eden Hazard en ook Simon Mignolet, bleven dan ook achter in België. De absentie van Hazard maakte de weg vrij voor De Ketelaere. Het grote talent van Club Brugge was vorige maand nog trefzeker voor de nationale ploeg. Hij maakte de 1-2 in de troostfinale van de Final Four van de Nations League tegen Italië.

De Ketelaere leek zelfs te mogen hopen op een basisplaats tegen Estland. Roberto Martínez kon immers geen beroep doen op Romelu Lukaku en Michy Batshuayi. Beide spitsen staan met een blessure aan de kant. Een basisplaats tegen Estland zat er echter niet in voor De Ketelaere. Martínez vertelde daags voor dat duel al dat Christian Benteke in de spits zou staan. Tegen Wales staat Divock Origi in de punt en speelt De Ketelaere, als het goed is, in zijn rug. Vanaken, die tegen Estland ook al een basisplaats had, staan dan weer daarachter. De ontmoeting tussen Wales en de Rode Duivels begint om 20.45 uur!

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1460673930608402433?s=20
https://twitter.com/ClubBrugge/status/1460675008624222209?s=20
Lees meer: