De Ketelaere maakt tegen Wales basisdebuut'

Charles de Ketelaere maakt dinsdagavond tegen Wales mogelijk zijn basisdebuut bij de Rode Duivels. De aanvaller van Club Brugge moest het afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Estland nog doen met een kleine tien minuten, maar in het laatste kwalificatieduel lijkt hij het vanaf het begin te mogen laten zien.

De Ketelaere maakte vorige maand na bijna een jaar zijn tweede opwachting in de nationale ploeg. Als invaller kreeg hij een half uur in de troostfinale van de Final Four van de Nations League tegen Italië. De Ketelaere trok zijn goede vorm bij Club Brugge door in het shirt van de Rode Duivels en bekroonde zijn goede invalbeurt met zijn eerste interlandtreffer. Vorige week mocht hij zich dan ook opnieuw melden bij de nationale ploeg. Hij leek in eerste instantie zelfs in aanmerking te komen voor een basisplaats tegen Estland. Roberto Martínez kon immers geen beroep doen op Romelu Lukaku en Michy Batshuayi. Beide spitsen staan aan de kant met een blessure.

Martínez vertelde in de aanloop naar het beslissende kwalificatieduel echter dat Christian Benteke in de spits zou gaan spelen. Hij ging ook in op de beste positie voor De Ketelaere in de nationale ploeg. Martínez vindt het goudhaantje van Club Brugge op zijn best als hij in de rug van de diepste spits speelt. Op die positie mocht De Ketelaere het zaterdag tegen Estland even laten zien. De Rode Duivels verzekerden zich dankzij een 3-1 zege van een ticket voor het WK van 2022 in Qatar, dus de wedstrijd tegen Wales gaat nergens meer om. Dat neemt niet weg dat Martínez de wedstrijd niet serieus neemt, al bleven onder meer Thibaut Courtois en Eden Hazard achter in België. De absentie van Hazard maakt de weg mogelijk vrij voor De Ketelaere.

Het Nieuwsblad verwacht de aanvaller van Club Brugge in en tegen Wales als linksbuiten. Hans Vanaken moet het daarentegen mogelijk doen met een reservebeurt. Vanaken begon tegen Estland nog in de basis. Philippe Clement zou het niet verkeerd uitkomen als Vanaken dinsdagavond niet in actie komt. Vrijdag speelt Club namelijk een uitwedstrijd tegen KV Mechelen. Simon Mignolet komt sowieso niet in actie tegen Wales. Hij stapte maandag niet op het vliegtuig.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1460281338842566659?s=20
Lees meer: