De Mil maakt zich op voor nieuwe klus als interim-trainer

Mocht Club Brugge er de komende dagen niet in slagen om een opvolger aan te stellen voor de naar AS Monaco vertrekkende Philippe Clement, is de kans groot dat Rik De Mil tijdelijk de rol van interim-trainer op zich gaat nemen. Dat zal dan niet voor het eerst zijn.

Er stond vorig seizoen geen maat op Club Brugge in de reguliere competitie. De ploeg van Clement zette de ene na de andere tegenstander aan de kant. Maar ze was er veel aan gelegen om óók in Europa hoge ogen te gooien. Club plaatste zich op een haar na voor de volgende ronde van de Champions League. Clement en co moesten genoegen nemen met een ticket voor de tussenronde van de Europa League. Daarin was Dynamo Kiev de tegenstander. Op papier een haalbare kaart voor Club. Maar het coronavirus gooide roet in het eten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1362400341896142848?s=20

Het virus greep in de aanloop naar de heenwedstrijd in Kiev flink om zich heen bij Club Brugge. Niet alleen Noa Lang, Stefano Denswil, Hans Vanaken en Stefano Denswil moesten de ontmoeting in de koude Oekraïense hoofdstad missen. Ook Clement was niet van de partij. Bij afwezigheid van Clement nam De Mil tijdelijk zijn taken over. De hoofdtrainer van Club NXT kreeg meteen een enorme uitdaging voor zijn kiezen, namelijk Club naar de achtste finales van de Europa League loodsen. Daar slaagde hij ondanks een prima uitgangspositie na de return helaas niet in. Een door corona geteisterd Club hield Dynamo Kiev in Oekraïne nog op 1-1, maar ging in eigen huis met 0-1 de boot in.

Beloften laten zich zien

Tussendoor wist Club Brugge met De Mil aan het roer overigens wel te winnen van OH Leuven. Dankzij doelpunten van Ignace Van der Brempt, Ruud Vormer en Clinton Mata zegevierde Blauw-Zwart met 3-0. Van der Brempt was tijdens De Mil zijn periode als interim-trainer niet de enige jonkie die een kans kreeg. Ook Maxim De Cuyper, Youssouph Badji en Thomas Van den Keybus mochten zich laten zien. Laatstgenoemde had in de return tegen Dynamo Kiev zelfs een basisplaats. Daarbij moet natuurlijk wel worden gezegd dat De Mil niet echt anders kon met al die besmettingen in de selectie...

https://www.youtube.com/watch?v=2nAXG73JVK4
Onder leiding van interim-trainer De Mil won Club niet van Dynamo Kiev, maar wel van OH Leuven.

Club NXT

In de eerste seizoenshelft maakte De Mil veel indruk met Club NXT in de UEFA Youth League. De beloften waren in een groep met Manchester City U19, Paris Saint-Germain U19 en RB Leipzig U19 al na vijf wedstrijden zeker van overwintering. De groepswinst ging uiteindelijk naar PSG U19, maar dat maakte de prestatie van De Mil en zijn ploeg er natuurlijk niet minder op. In de Pro League U21 verliep het daarentegen wat moeizamer. Club NXT staat momenteel op de vierde plaats. De achterstand op koploper KRC Genk U21 bedraagt zes punten.

Lees meer: