De Mil over Noa Lang: "Zijn actie was een vorm van rebellie"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Orange Pictures

Rik De Mil komt als trainer van KVC Westerlo langs bij Club Brugge. De oefenmeester kent huidig PSV'er Noa Lang goed van zijn tijd bij Brugge.

"Mensen kwamen mij feliciteren met mijn nieuwe wagen, alleen had ik mijn wagen op mijn oude plaats geparkeerd", vertelt De Mil in Het Belang van Limburg. Lang parkeerde zijn auto namelijk op de plek van de ontslagen hoofdtrainer Scott Parker. "Ik wilde mezelf niet te veel profileren. Voor Noa, die een goede connectie had met Parker, lag dat ontslag nog moeilijk. Zijn actie was een vorm van rebellie."

De Mil 'feliciteerde' Lang met zijn functie als hoofdtrainer van Club. "Hij was helemaal van de leg. 'Ik wil helemaal geen coach worden'. Wel, dan heb je vijf seconden om je wagen te verplaatsen. Hij gaf de sleutel eerst nog aan de teammanager, ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij zelf zijn wagen moest verplaatsen."

Het was volgens De Mil als interim-trainer van Club Brugge goed om zo'n actie uit te voeren. "Een cruciaal moment om de kleedkamer voor mij te winnen. En Noa, die lag mee aan de basis om Play-off 1 te halen en die wedstrijd op Union te winnen", aldus De Mil.

Lees meer:
0 reacties