De Mil: "Voorbeeld van wat een professionele speler zou moeten zijn"

Rik de Mil
Rik de Mil Foto: © Pro Shots

Voor drie van de vier ploegen is de laatste speeldag van de Jupiler Pro League van cruciaal belang, aangezien de titel op het spel staat. Voor Club Brugge is de situatie echter heel anders. Zij hebben al geruime tijd de wetenschap dat ze dit seizoen op de vierde plaats eindigen. Desondanks kunnen ze nog steeds een belangrijke rol spelen in de strijd om het kampioenschap.

Als Antwerp punten verspeelt in Genk, is alles nog mogelijk. Trainer Rik De Mil beseft dat maar al te goed, aangezien hij zondag voor de laatste keer als T1 op de bank van Club Brugge plaatsneemt.

Het wordt een bijzondere wedstrijd voor De Mil, maar ook voor Casper Nielsen. Vorig jaar speelde hij nog voor Union en zag hij de titel naar Club Brugge gaan. Nu zijn de rollen omgedraaid en heeft hij de mogelijkheid om Union de titel te ontnemen. Hoewel hij eerder heeft verklaard dat als er één ploeg kampioen mag worden buiten Club Brugge, dat het Union is, ligt zijn focus nu volledig op zijn eigen team.

Dat verklaarde De Mil tijdens het voorbeschouwende interview voor de wedstrijd tegen Union: "Casper (Nielsen) heeft deze week tijdens de training duidelijk laten zien dat hij absoluut wil spelen. Hij is een voorbeeld van wat een professionele speler zou moeten zijn. Hij wil die wedstrijd spelen en hij wil die wedstrijd winnen. Dat is gewoon de juiste instelling."

Lees meer:
0 reacties