De Mos waarschuwt Antwerp: "Je speelt Club Brugge niet van de mat"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

De komst van Vincent Janssen bij Royal Antwerp FC en de geruchten over nieuwe transfers brengen veel druk met zich mee volgens Aad de Mos.

"Dit is precies in de filosofie van Paul Gheysens (eigenaar Royal Antwerp FC, red.), ten koste van alles een kampioenselftal bij elkaar kopen", begint De Mos in de podcast Twee Viertje. "Je moet altijd heel voorzichtig zijn met die dingen."

Nu gaat het gerucht dat naast Janssen ook Toby Alderwiereld en Dries Mertens op het verlanglijstje van de Belgen zouden staan. "Ze zullen dan hier gaan spelen met minder goede spelers om hun heen. De druk is niet te onderschatten", aldus de analist.

"Het is niet zo dat je even Club Brugge van de mat speelt, Anderlecht van de mat speelt en Standard van de mat speelt", gaat De Mos verder. "Iedereen wil nu van FC Antwerp winnen en de druk zal enorm zijn. Als ze geen kampioen worden dan hebben ze gefaald."

"Vergeet ook niet dat het niet zo eenvoudig is voor Overmars en voor Van Bommel en voor Janssen, het zijn toch Hollanders", weet De Mos uit eigen ervaringen als trainer in België. "Je zult echt moeten presteren en dan draaien ze om en kiezen ze jouw kant. Maar voorlopig gaan ze de kat uit de boom kijken en ze zullen erin hakken als het Hollandse trio niet functioneert."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda