De opvallende afwezigen op de Champions League-lijst

PHOTONEWS 10899092 012
PHOTONEWS 10899092 012 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Over twaalf dagen is het eindelijk zover. Dan gaat de Champions League van start. Met de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain wacht Club Brugge meteen een loodzware opdracht. Vrijdag publiceerde de UEFA de spelerslijsten. Ook die van Blauw-Zwart, met een aantal opvallende afwezigen.

De opvallendste naam die ontbreekt op de lijst van Philippe Clement, is zonder twijfel die van Matej Mitrovic. De Kroaat maakte eerder dit kalenderjaar zijn rentree bij Club Brugge nadat hij een lange tijd aan de kant had gestaan met een zware blessure. Een plek in de basis zat er weliswaar nog niet in, maar hij bewees in de wedstrijden die hij speelde dat hij wel degelijk belangrijk kon zijn. In de voorbereiding op dit seizoen kreeg hij dan ook een serieuze kans van Clement. Met Mitrovic in de ploeg maakte de defensie van Club Brugge echter een onzekere indruk.

Die indruk kreeg Clement ook, aangezien de Kroaat in de laatste twee competitieduels nog maar elf minuten in actie kwam. Zijn perspectief is er in de laatste week van de transferperiode niet beter op geworden. Sterker nog, in de persoon van Jack Hendry zag hij een nieuwe centrale verdediger arriveren. De Schot heeft nog geen minuut gespeeld, maar werd in tegenstelling tot Mitrovic wel ingeschreven voor de Champions League. Pijnlijk voor Mitrovic, die van de zomer nog zijn krabbel zette onder een nieuw contract.

Providence

De Kroaat is niet de enige opvallende afwezige. Ook Ruben Providence zal, in ieder geval in de groepsfase, niet zijn opwachting maken. De Fransman wordt dit seizoen gehuurd van AS Roma, maar kwam nog niet in actie voor Club Brugge. Providence stond in het voorbije seizoen lang aan de kant met een blessure. Club doet het dus rustig aan met de nieuwkomer. Toch zal het een hard gelag voor hem zijn dat hij niet is ingeschreven. Zeker omdat Antonio Nusa, vier jaartjes jonger, wél op de lijst staat. De Noor lijkt dus nu al de voorkeur te krijgen boven Providence.

Ruben Providence komt naar Club Brugge
Ruben Providence verruilde AS Roma voor Club Brugge, maar zal zijn nieuwe ploeg niet kunnen helpen in de Champions League. (©Orange Pictures/Photo News)

Wat ook opvalt, is dat Clement slechts twee keepers heeft ingeschreven. Hij kiest naast Simon Mignolet voor Senne Lammens. Nick Shinton ontbreekt. Shinton vocht in de voorbereiding om de rol van stand-in voor Mignolet, maar moest zijn meerdere erkennen in Lammens. Laatstgenoemde stond onder de lat in de eindstrijd van de Supercup en de eerste competitiewedstrijd. Lammens mocht zich, in tegenstelling tot Shinton, ook al melden bij de Jonge Duivels.

Daar blijft het niet bij wat opvallende aanwezigen betreft, want ook Cisse Sandra ontbreekt. De middenvelder maakte een goede indruk in de voorbereiding, maar kwam dit seizoen nog pas vijf minuten in actie. Overigens betekent het ontbreken van Shinton en Sandra niet dat ze helemaal niet in actie kunnen komen in de Champions League. Jeugdproducten kunnen namelijk op de B-lijst staan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda