De rake woorden van Clement na het eerste duel met Mechelen

Met een beetje hulp van Anderlecht en dankzij de zege bij Antwerp FC is Club Brugge opnieuw koploper in eigen land. Het zou fijn zijn als de ploeg erin slaagt de koppositie nu ook voor een lange tijd vast te houden. In de afgelopen maanden ging dat nog wel eens mis. Op 24 oktober bijvoorbeeld, toen Club verloor op bezoek bij OH Leuven. Die nederlaag werd gevolgd door een gelijkspel tegen KV Mechelen, de tegenstander van donderdagavond. Na dat duel nam Philippe Clement geen blad voor de mond.

Club Brugge bevond zich in de dagen voor het bezoek aan OH Leuven op een roze wolk. Clement en co trapten op dinsdagavond het nieuwe avontuur in de Champions League af met een uitwedstrijd tegen Zenit. Het duel leek heel lang af te stevenen op een gelijkspel, maar eindigde dankzij een rake intikker van Charles de Ketelaere toch nog in een 1-2 overwinning voor de bezoekers. De euforie was enorm. Ook bij Clement, alhoewel hij zijn ploeg tijdens de persconferentie voor het duel met OHL waarschuwde. ''Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat we op AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder'', aldus de oefenmeester.

Zijn waarschuwing kwam echter niet binnen. Club Brugge verloor op bezoek bij de promovendus niet alleen de wedstrijd, maar ook de koppositie. De regerend landskampioen ging een week later in eigen huis op zoek naar revanche en eerherstel. KV Mechelen was de tegenstander. Enkele dagen later wachtte Club het duel met Borussia Dortmund. De ploeg was er dus veel aan gelegen om snel afstand te nemen van de bezoekers uit Mechelen. Het leek in eerste instantie ook die kant op te gaan. Na een kleine dertig minuten stond Club al op een 2-0 voorsprong. Niets aan het handje, dus.

https://www.youtube.com/watch?v=-txHKrSfNnI

Waardeloos

Maar niets bleek minder waar. Kort voor rust deed Mechelen iets terug. Dat doelpunt zette de koppies van Club Brugge compleet op stelten. Gevoetbald werd er niet meer. De spelers deden maar wat. Taken werden niet meer opgevolgd. Club Brugge speelde een waardeloze en niet kampioenswaardige tweede helft. Tien minuten voor tijd kwam Mechelen langszij en het was uiteindelijk nog aan Simon Mignolet te danken dat de gasten niet zegevierden.

Clement nam na afloop geen blad voor de mond. ''Over deze wedstrijd kan ik niet de juiste woorden vinden. Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo kwaad en teleurgesteld ben geweest zoals vandaag. Mijn spelers gaan moeten tonen dat ze fier zijn om voor deze club te spelen. Dit is gewoon Club Brugge onwaardig. Ik verwacht een reactie. Dit kan echt niet. Het is onwaarschijnlijk dat je het zo weggeeft. In de tweede helft werd er geen enkel duel gewonnen, we werden overlopen, niet meer compact; mijn ploeg was helemaal onherkenbaar. Als je op deze manier tegen Dortmund speelt krijg je er negen of tien binnen.''

Zo ver kwam het gelukkig niet, alhoewel het in de eerste helft tegen Dortmund wel die kant op dreigde te gaan. De Duitsers vonden het na drie doelpunten echter wel genoeg.

https://twitter.com/tomboudeweel/status/1322662845876703233?s=20
Lees meer: