De reden waarom er op Standard geen VAR aanwezig was

Na de uitschakeling was Club Brugge er alles aan gelegen om de dubbel te winnen. De ploeg ligt op koers voor het landskampioenschap, maar daar blijft het ook bij. Het bekeravontuur zit er na een turbulente avond in Luik immers op. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd en geschreven. De afwezigheid van een VAR leidde tot veel ongeloof. Het Nieuwsblad komt the day after met tekst en uitleg.

Hein Vanhaezebrouck, hoofdcoach van KAA Gent, liet zich dinsdagmiddag al openlijk uit over de afwezigheid van de VAR. Daarin nam hij geen blad voor de mond. ''De afwezigheid van de VAR? Want er zijn geen camera’s genoeg? Ik vind het ridicuul: hier zie ik al twee stuks, jullie gaan gewoon mee naar Eupen (lacht). Nee, in alle ernst: dit is belachelijk. Je wil toch de Croky Cup opwaarderen? Men doet zijn beklag dat de beker stiefmoederlijk behandeld wordt maar eerst zendt men niet eens alle matchen live uit en dan voorziet men ook geen VAR omdat er niet genoeg camera’s aanwezig zullen zijn. Dat is puur amateurisme'', klonk het bij Het Nieuwsblad.

Dat er niet genoeg camera's aanwezig zouden zijn bij het bekerduel tussen Eupen en Gent, had de Pro League natuurlijk al lang en breed ter kennis genomen. De voetbalbond had voldoende tijd om een oplossing te bedenken, maar besloot uiteindelijk voor de makkelijkste weg: geen VAR. Dat heeft Club Brugge dus moeten bekopen met uitschakeling tegen Standard. Het Nieuwsblad schrijft vrijdagochtend dat het vanaf moment één al het plan was om geen VAR in te zetten tijdens de kwartfinales. ''De Raad van Bestuur van de Pro League discussieerde er even over en nam dan de vreemde beslissing dat de VAR in het geheel niet zou worden ingeschakeld in de kwartfinales. Opgegeven reden: de gelijkheid tussen alle nog betrokken clubs'', klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand