De Witte roept op: "Als mensen brandwonden oplopen, gaat het te ver"

Ivan de Witte, voorzitter van AA Gent
Ivan de Witte, voorzitter van AA Gent Foto: © Orange Pictures

Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, veroordeelt de incidenten voor, tijdens en na de wedstrijd tussen zijn club en Club Brugge. "KAA Gent kan niet afwezig blijven in dit debat. Wij veroordelen dit zeer sterk", is hij duidelijk in gesprek met Het Nieuwsblad.

De Witte was 'verrast' door het spandoek tegen Roman Yaremchuk (de voormalig speler van AA Gent werd doodgewenst). "Ik kan begrijpen dat er ergens bitterheid is. Maar we mogen niet vergeten dat hij heel wat betekend heeft en zijn transfer naar Benfica ons financieel door de covidperiode hielp komen. Dat spandoek was een brug te ver", geeft de voorzitter aan. Ook voor de vuurpijlen heeft hij geen goed woord over.

"Pyrotechnisch materiaal geeft wel sfeer maar als mensen brandwonden oplopen, gaat het te ver. Al die zaken leidden ook tot huilende kinderen in de familietribune die moesten beschermd worden, ouders die voortijdig het stadion verlieten. De wanhoop en onbegrip die ik las in de ogen van kleine kinderen. In plaats van kwaad maakt dat me droef", zegt De Witte, die graag een oproep wil doen. "Ik wil geen Don Quichote spelen. Alleen ten strijde trekken heeft geen zin. Daarom doe ik een oproep tot Lorin Parys (CEO van de Pro League, red.) om de clubs zo snel mogelijk samen te roepen."

"Dat is geen vorm van kritiek, wel een vraag om dit met spoed aan te pakken. Voor het uitgroeit naar misstanden zoals we die twintig jaar geleden kenden. Een slogan is niet genoeg. Er moet opgetreden worden. Als liga en vereniging van clubs is dat onze plicht, vooraleer het product voetbal kapot wordt gemaakt", besluit de voorzitter van AA Gent.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand