De zwakke schakel van Club Brugge: "Wordt niets over gezegd"

Jorne Spileers tegen KV Kortrijk
Jorne Spileers tegen KV Kortrijk Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft dit weekend wederom punten gemorst, met een 1-0 verlies tegen KV Kortrijk. Sommigen vinden dat trainer Ronny Deila moet opstappen, maar volgens analist Marc Degryse liggen de problemen bij Blauw-Zwart veel dieper.

Degryse zou het onterecht vinden als de trainer de laan uit zou worden gestuurd. "Deila ligt onder vuur. Neen, hij brengt niet wat er van hem mag verwacht worden. Maar hem nu ontslaan, had niet de juiste keuze geweest. Ik snap dat het bestuur hem het vertrouwen geeft, al zal deze nederlaag wel slecht zijn gevallen."

Volgens de analist zetten niet alle spelers zich even hard in voor hun ploeg. "Er is werk aan de winkel bij Club, het moét beter. En snel. Dit mag geen drie à vier matchen meer duren. Ik vind dat Deila de dingen moet durven benoemen. Neem nu die tegengoal. Dat is gewoon slecht verdedigd. In het bijzonder van Jorne Spileers, die dekking moest geven. Maar daar wordt niets over gezegd."

Degryse pleit voor een grote cultuurverandering. "De mentaliteit van onder Philippe Clement en Alfred Schreuder moet er weer ingeslepen worden. Toen wisten de spelers wat de cultuur van Club is. Dat gevoel heb je nu veel minder. Dat ligt ook aan de spelersgroep - er ontbreekt leiderschap in elke linie. Bij momenten lijkt het dat ieder zijn eigen problemen oplost, zonder de ander beter te maken. En dan heb ik het niet alleen over de defensie. Ook op het middenveld staan er te veel spelers op een eilandje."

Lees meer:
0 reacties