Degryse haalt uit: "Een speler die niets meer durft, het dieptepunt"

Marc Degryse
Marc Degryse Foto: © Orange Pictures

Club Brugge won zondag met 2-0 van kampioenskandidaat Royal Antwerp FC. De ploeg van Rik De Mil deed haar sportieve plicht en liet, net als vorige week zien, dat het zichzelf enorm te kort heeft gedaan gedurende het reguliere seizoen.

"Club Brugge heeft z’n job gedaan tegen Antwerp en zo hoort het natuurlijk ook", vertelt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. "Er stond niets meer op het spel, maar ze hebben het ‘au sérieux’ genomen. Je kunt als club die de laatste drie jaar kampioen geworden is, ook niet blijven verliezen. Zij hebben die wedstrijd op een goede manier ingevuld."

"Ze maakten het Antwerp vorige week al moeilijk, dat toen mede door de steun van het thuispubliek nog kon terugkomen", blikt de analist terug. "Dat was nu niet het geval. De invalbeurten van Vermant en Nielsen, bekroond met twee knappe goals, hebben de wedstrijd in het voordeel van Club Brugge doen kantelen. Yaremchuk kreeg nog eens zijn kans van De Mil, maar hij heeft zijn barslecht jaar nog eens onderstreept met een dramatische wedstrijd. Het is een speler die niets meer durft, al zijn baltoetsen waren verkeerd. Dit is het dieptepunt voor hem. Met zijn jeugdig enthousiasme deed Vermant het veel beter."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand