Degryse scherp voor Club Brugge: ''Hij was geen succes''

Marc Degryse als analist bij een wedstrijd van Club Brugge
Marc Degryse als analist bij een wedstrijd van Club Brugge Foto: © Foto: ©Blue Army

Club Brugge kon zijn 0-1-voorsprong in het Lotto Park niet vasthouden. In een vreemde slotfase verloor Blauw-Zwart uiteindelijk nog met 2-1 van Anderlecht. Analist Marc Degryse is in Het Laatste Nieuws streng voor Club en enkele spelers in het bijzonder.

"Op voorhand gaf ik Anderlecht een goede winstkans omdat ik Club de laatste tijd niet zo indrukwekkend vond en Anderlecht in een goede flow zat", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. "Na de eerste helft twijfelde ik wel over mijn buikgevoel. Club was baas en Anderlecht vond te weinig de opkomende spelers langs de flanken."

"Uiteindelijk kreeg mijn buikgevoel gelijk, al was de zege van Anderlecht fortuinlijk", benadrukt de analist. "Drie bepalende fases draaiden in hun voordeel uit: de paar centimeters die Vormer buitenspel stond bij de afgekeurde goal van Club, Amuzu die de bal van Murillo op zijn hiel in de loop voor hem kreeg voor de gelijkmaker, en de winning-goal van Sambi Lokonga na een foutje van Mignolet dat we niet gewoon zijn."

"Dit is lang niet het Club Brugge van in hun beste CL-periode"

Degryse merkt op dat het verschil tussen Club Brugge en Anderlecht toch wat kleiner is in vergelijking met de vorige confrontatie. "Deze Anderlecht-Club contrasteerde toch dag en nacht met de heenwedstrijd. Dit is lang niet het Club Brugge van in hun beste CL-periode. Club had wel balbezit, maar ze speelden Anderlecht niet weg."

De analist is ook streng voor Hans Vanaken en Youssouph Badji: "Vanaken kwam amper in het stuk voor. Badji op links was geen succes", aldus Degryse. Besluiten doet hij met lof voor Noa Lang: "Het was wachten op de inbreng van Lang die een actie in huis heeft. Na een coronabesmetting en blessure kon hij nog niet 100% top zijn, maar zijn goal was wel het hoogtepunt van de match."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
Antwerp
13:30
Club Brugge
vr
10/02
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
zo
19/02
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
26/02
Club Brugge
13:30
Gent
vr
3/03
KV Oostende
20:45
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 22 37 58
2 Union Saint-Gilloise 23 22 52
3 Antwerp 23 19 46
4 Club Brugge 23 13 40
5 Gent 23 15 38
6 Standard Liège 23 8 37
7 Westerlo 23 5 34
Bekijk de hele stand