Degryse ziet probleem: "Dat vervang je niet in een vingerknip."

Marc Degryse
Marc Degryse Foto: © Orange Pictures

Volgens Marc Degryse is de afwezigheid van Vincent Mannaert een groot gemis bij Club Brugge. Blauw-Zwart ontsloeg vlak voor de Champions Play-Offs coach Ronny Deila, maar

"Hij was handig als bestuurder, én omdat hij zélf als voetballer dicht aanleunde bij het hoogste niveau (Mannaert speelde bij Eendracht Aalst in tweede klasse, red), kon hij een geloofwaardige dynamiek creëren met de spelersgroep. Door zijn voetbalkennis voelde Mannaert aan wanneer hij ‘naar beneden’ moest om de kleedkamer toe te spreken", citeert Het Laatste Nieuws.

Als people manager gooide hij ook hoge ogen. "Mannaert die op de laatste training voor een cruciale wedstrijd even op Skov Olsen toestapt, of op Mignolet, of Vanaken, dat zorgt voor veel minder argwaan én de speler in kwestie wordt geprikkeld door het bezoekje van iemand als Mannaert. Dat effect viel nu weg met het verdwijnen van Mannaert."

Degryse denkt dat Club Brugge er zonder hem op achteruit gaat. "Mannaert heeft zeker ook foute transfers gedaan, en hij is te ver gegaan in zijn gevecht met de stress — dat verhaal kennen we —, maar Vincent Mannaert is meer dan tien jaar het kloppende voetbalhart van Club Brugge geweest. Dat vervang je niet in een vingerknip."

Lees meer:
0 reacties