Deila: "Als je iemand de schuld wil geven, doe mij dan maar"

Ronny Deila tijdens de persconferentie
Ronny Deila tijdens de persconferentie Foto: © Orange Pictures

Ronny Deila staat onder druk bij Club Brugge. Op de persconferentie voorafgaand aan het Europees treffen met Lugano gaat hij in op zijn situatie.

Na het verlies tegen Union, lijkt de wedstrijd er eentje die gewonnen moet worden. "Dat zeggen jullie al het ganse jaar. Na 15 jaar in het vak ben ik dat al gewoon. Zondag was de eerste match die we terecht verloren hebben. Wat er deze week ook gebeurt: ik zal het overleven en daarna een goed leven hebben. Ik ben gewoon bezig met winnen en goed spelen."

Hoe hij alle druk ervaart vanuit de media. "Ik ben daar écht niet mee bezig. Ik zit hier om alles te verdedigen - ik wil alles op mijn schouders nemen om dat te doen. Het is niet één persoon die schuldig is. Maar als je iemand de schuld wil geven, doe mij dan maar. We weten waar we staan - op het einde van de rit zullen we het zien. Dan zullen we ook zien of het nog met mij is of niet. Dat is aan de club om te beslissen. Het is aan hun om daarover iets te zeggen. Op dit moment heb ik geen signaal gekregen. Meestal is het voorbij wanneer je een signaal krijgt (lacht)."

Van opgeven is geen sprak bij Deila. "Ik ben energiek en ik wil vechten. Ik hou van mijn spelers en wil alles voor hun doen. We willen ons team opnieuw op niveau brengen opdat ze kunnen tonen wat we van hen verwachten."

Lees meer:
0 reacties