Deila: "Club is een grote club die elk jaar meedoet om de titel"

Ronny Deila op de eerste training van Club Brugge
Ronny Deila op de eerste training van Club Brugge Foto: © Orange Pictures

Ronny Deila is maandag begonnen aan zijn klus bij Club Brugge. In gesprek met Het Laatste Nieuws geeft de nieuwe coach van Club al het een en ander aan over zijn gewenste speelstijl en ambities.

"Wat ik wil brengen? Regelmaat. Er waren veel wijzigingen en dat had zijn invloed op de ploeg. Ik wil hoger gaan pressen, om zo sneller aan de goal te komen en meer spelers in de zestien te hebben. Dat zijn meer principes dan dat het over een speelstijl gaat. Ik ga het nog niet over systemen hebben", geeft Deila aan, die spreekt van een 'stap omhoog'.

"Club Brugge is een grote club die elk jaar meedoet om de titel. De faciliteiten, de staf en de selectie is zeer sterk. We willen een omgeving creëren die resultaten oplevert. Ik weet ook dat hier veel kwaliteit is. Dat hebben ze al laten zien, ook in Champions League", aldus de coach, die Rik de Mil naast zich krijgt als assistent. "Hij wordt erg belangrijk. Hij kent de club, de spelers, de tegenstanders en competitie. En hij weet hoe je successen kan boeken in Europa."

Lees meer:
0 reacties