Deila en Club lijken een match: "Net dat mocht bij momenten wat meer"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Orange Pictures

Vanmiddag werd bekend gemaakt dat Ronny Deila de overstap maakt van Standard en de nieuwe trainer wordt van Club Brugge. De 47-jarige Noor, die prijzen won met Celtic en New York City, lijkt de ideale man.

"Misschien is het wel goed dat Club Brugge voor een coach van buitenaf kiest", denkt Franky van der Elst bij Het Nieuwsblad. "Daar kan het bestuur minder de hand op leggen dan iemand die van intern komt. Dan heeft hij geen vooroordelen en vertrekt iedereen vanop dezelfde lijn."

"Standard heeft een heel seizoen lang ruggengraat getoond onder Deila", vindt Van der Elst. "Net dat mocht bij momenten wat meer zijn bij Club Brugge. Er was het voorbije seizoen een gebrek aan kwaliteit, mentaliteit en intensiteit. Ook bij de Standard-fans bracht Deila op heel korte tijd de passie terug. Dat vurige publiek heeft Club Brugge ook, dat zou wel een match moeten zijn."

"Persoonlijkheid is iets wat Club Brugge nu nodig heeft, iemand die er echt staat. Hij moet ook in moeilijke momenten zijn mannetje kunnen staan, de slagen kunnen opvangen en tegenwicht kunnen bieden aan het bestuur, dat zijn zegje al eens durft doen. Hij zal daar beter mee om kunnen dan trainers met minder ervaring", besluit Van der Elst.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand