Deila geslachtofferd: "Ik krijg een beroerte als ik naar Club kijk"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft afgelopen weekend met 1-2 verloren van Anderlecht en dat nota bene in eigen huis. In de blessuretijd ging het, geheel terecht, mis voor Club.

"Deila heeft zondag in de topper geen goede beurt gemaakt", vertelde hij bij Het Nieuwsblad. "Wat hij toonde, was zwak. Als je tegen Anderlecht speelt, heb je op voorhand eens nagedacht over de verschillende scenario’s – enfin, dat zou ik denken. Dan kun je toch voorspellen dat Riemer er een tweede spits zal bijgooien? En als je ziet dat Patris zich klaarmaakt, dan heb je toch direct door dat hij hoog op de flank zal staan."

Van der Elst vindt dat Brian Riemer meer voor elkaar kreeg bij Club. "Maar Deila had geen reactie in huis, hij stond minutenlang te overleggen met zijn assistenten. Ik snap dat niet. Riemer heeft Deila afgetroefd zoals Anderlecht dat met Club gedaan heeft."

Jan Ceulemans had ook geen goed woord over voor de prestatie van Club. "Ik kon niks aanmerken op die overwinning van Anderlecht. Misschien kunnen ze bij Club ook gewoon niet beter? Ik overdrijf een beetje, maar vergeet niet dat Mignolet Club bijna eigenhandig die drie laatste titels heeft bezorgd…"

Ook ex-speler Henk Houwaart is kritisch "Ik stoorde me – tegen Anderlecht en eerder ook al – vooral aan het wedstrijdplan, maar da’s niet alleen de verantwoordelijkheid van de coach. Ook de spelers gaan niet vrijuit – ze kunnen zelf bijsturen. Ik krijg een beroerte als ik naar Club kijk. Altijd dat achteruit spelen. Aanvallen!", besluit hij

Lees meer:
0 reacties