Deila heeft goede dingen gezien: "Meest tevreden met hen"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Pro Shots

Ronny Deila was na afloop van de 7-1 tegen RWD Molenbeek een tevreden man, zo vertelt hij op de website van Club Brugge. "Ik heb het in mijn trainerscarrière een paar keer meegemaakt dat we 7 keer konden scoren, maar dat gebeurt uiteraard niet zoveel."

"We wilden in de eerste helft vooral snel de controle nemen over de wedstrijd, maar we leden iets te makkelijk balverlies. De jongens slaagden er echter in om dat gaandeweg steeds meer te vermijden en in de tweede helft hebben we het gewoon heel goed gedaan. Na de gelijkmaker bleven we ook doorgaan om zo snel de 2-1 te kunnen maken. De manier waarop we de verschillende fases in de wedstrijd hebben gemanaged, was heel goed. We geven niet op en blijven steeds maar doorgaan tot we er uiteindelijk 7 hebben gemaakt. Dat zegt iets over de mentaliteit en ze houden ervan om gewoon voetbal te spelen en voor mij als coach is dat een genot om te zien", aldus de lovende trainer.

Toch wilde de Noor er nog even twee spelers uitpikken. "Op collectief vlak ben ik misschien nog het meest tevreden van de wingers die scoren. Ik had namelijk gevraagd om meer in de box te komen en zo extra gevaar te creëren. Nusa was aanwezig waar hij moest zijn en hij scoorde uiteindelijk ook. Daarnaast kreeg hij nog tal van kansen, terwijl hij anders vooral in het middenveld bleef lopen. Ook Skov (Olsen) was ongelooflijk sterk vandaag en kwam vaak in gebieden waar we hem willen zien. Hij zorgde steeds voor dreiging met zijn linkervoet. Natuurlijk genoot ik in het algemeen wel van elk doelpunt."

Lees meer:
0 reacties